22.4 C
București
luni, 20 mai 2024
AcasăEconomieRomânii pun pe primul plan plata utilităţilor şi a ratelor

Românii pun pe primul plan plata utilităţilor şi a ratelor

Plata utilităţilor şi a ratelor la credite se situează pe primul loc în ceea ce priveşte rambursarea datoriilor de către români, arată un studiu realizat în România, de o companie de management al creanţelor.

31% dintre românii din mediul urban afirmă că îşi planifică întotdeauna bugetul, în timp ce 44% dintre ei spun că o fac de cele mai multe ori. KRUK spune, în studiul “Reciclarea datoriilor”, implementat de iSense Solutions, că 91% dintre persoanele din mediul urban, cu vârste între 25 şi 55 de ani, au avut o datorie de rambursat. În prezent, şapte din 10 persoane încă au datorii.

Cercetarea a urmărit să evalueze atitudinea românilor faţă de rambursarea datoriilor şi modul în care aceştia îşi prioritizează plăţile lunare. Utilităţile sunt pe primul loc: 77% dintre români spunând că facturile sunt primele plătite, urmate de plata ratelor – 75%.

“Doar 6% dintre persoanele din mediul urban nu-şi planifică bugetul înainte. Românii sunt atenţi atunci când îşi planifică finanţele.” Alina Zelezneac, iSense Solutions

O altă categorie importantă sunt cheltuielile pe care românii le au cu copiii: 59% dintre respondenţi le-au menţionat pe locul al treilea în lista lunară de plăţi necesare.

“Doar 6% dintre persoanele din mediul urban nu-şi planifică bugetul înainte. Ceea ce înseamnă că românii sunt atenţi atunci când îşi planifică finanţele şi prioritizează plăţile importante pentru ei”, a declarat Alina Zelezneac, research manager iSense Solutions.

 

Mai întâi ratele

Opt din 10 persoane au menţionat că plata ratelor este primul lucru pe care îl fac, chiar dacă rămân cu mai puţini bani pentru alte cheltuieli. 8% dintre românii din urban spun că plătesc mai întâi ratele şi, dacă rămân fără bani, împrumută din altă parte.

49% dintre cei intervievaţi afirmă că, preponderent, ceea ce îi face să-şi ramburseze datoriile la timp e teama de a plăti prea mult dintr-o dată şi astfel s-ar putea confrunta cu situaţia în care nu vor mai putea plăti.

Un procent similar de persoane a adăugat că, după toate plăţile efectuate, ştie exact câţi bani rămân până la următorul salariu. Românii ştiind că plăţile sunt făcute la timp, aceasta îi face să fie mai calmi.

Cele mai citite

Carambol pe DN 1, la Bărcănești! Traficul spre București este blocat

Traficul pe drumul naţional DN 1, la Bărcăneşti, pe sensul către Capitală, este blocat și deviat, în urma unui accident în care au fost...

Natalia Iocsak, prima femeie care a câștigat o etapă din Campionatul Național de Drift

Băimăreanca Natalia Iocsak a câștigat prima etapă din Campionatul Național de Drift, care a avut loc în weekend la Arena Națională din Capitală, devenind...

Miron Cosma, urmărit penal în dosarul Mineriadei, dă vina pe Ion Iliescu

Miron Cosma, fost lider al minerilor din Valea Jiului, dă vina pe Ion Iliescu pentru victimele înregistrate în timpul Mineriadei din 13 - 15...
Ultima oră
Pe aceeași temă