23.7 C
București
marți, 21 mai 2024
AcasăEconomieImportanța confortului în timpul muncii: 3 lucruri care pot afecta activitățile zilnice

Importanța confortului în timpul muncii: 3 lucruri care pot afecta activitățile zilnice

Productivitatea personalului este piatra de temelie a oricărei afaceri profitabile. Nu poți spera la succes fără o echipă de oameni eficientă și motivată, care să împingă înainte compania în care lucrează. Oamenii productivi au nevoie însă de condiții de lucru adecvate. În consecință, confortul acestora în timpul activității este esențial pentru bunăstarea companiei.

Totuși, confortul fizic nu este singurul care contează. Nu te ajută cu nimic dacă scaunul tău e confortabil, dar șeful tău țipă la tine din cinci în cinci minute. Conform unui studiu publicat de LAPPS (Laboratoire Parisien de Psychologie Sociale), confortul personalului are trei dimensiuni principale: confortul fizic, satisfacția față de mediul de lucru și atașamentul față de colectivul de colegi. Toate trei sunt importante pentru personal, așa că ar trebui să fie importante și pentru manageri. Iată ce presupun aceste aspectele ale confortului, ce pot afecta activitățile zilnice dintr-o companie:

 

1. Confortul fizic

Unul din aspectele importante care țin de confortul fizic este temperatura. De obicei, aceasta nu e o problemă, atunci când vorbim de spații de birouri sau clădiri cu încălzire centralizată. Există însă și excepții, cum ar fi spații industriale dificil de încălzit, corturi sau chiar munca în aer liber. În aceste condiții, devin foarte utile aerotermele electrice sau tunurile de căldură, cum sunt cele de aici, pe care le poți folosi pentru a încălzi rapid și eficient chiar și spații de mari dimensiuni.

Un alt element ce influențează confortul este calitatea mobilierului și a aparaturii de lucru. Dacă mobilierul este incomod și aparatura de lucru învechită sau deteriorată, productivitatea va avea de suferit. Un om care nu se simte confortabil se va concentra mai greu pe ceea ce face, iar asta înseamnă că va fi mai puțin eficient.

Lumina joacă și ea un rol foarte important în gradul de confort de la locul de muncă. Oamenii se simt mai bine în spațiile largi, bine luminate. Aceștia au nevoie de lumină naturală în timpul zilei și de suficiente surse de iluminare odată ce începe să se însereze. Cei care lucrează în spații luminate corespunzător se concentrează mai bine și au un nivel de energie crescut, lucru care poate face minuni pentru productivitate.

 

2. Satisfacția față de mediul de lucru

Felul în care oamenii privesc mediul în care lucrează are o contribuție majoră asupra felului în care simt acolo. Nimeni nu trebuie să se simtă speriat sau stresat atunci când vine la serviciu, iar oamenii din conducere trebuie să evite crearea unui climat de frică la locul de muncă. Angajaților nu trebuie să le fie frică de șeful lor și trebuie să simtă că se pot dezvolta în locul în care lucrează.

Aceștia au nevoie să știe că vor fi prețuiți atunci când își fac treaba bine și, mai important, trebuie să știe că nu va fi sfârșitul lumii dacă fac o greșeală. Oamenii au nevoie de reguli clare, reguli care să se aplice tuturor celor care lucrează într-o companie. Ei trebuie să știe că pot progresa în carieră dacă își fac bine treaba. Dacă regulile sunt bine stabilite și respectate atât de șefi cât și de subalterni, mediul de lucru va fi unul meritocratic, iar oamenii se vor mai motivați să aibă rezultate bune.

 

3. Atașamentul față de colegi

Relația angajaților cu colegii lor poate să influențeze și ea felul în care aceștia se simt atunci când vin la serviciu. Un om nu trebuie neapărat să fie prieten la cataramă cu colegii de muncă, însă e important să aibă o relație cordială cu aceștia, ca să își poată face treaba nestingherit.

Dacă angajații au o relație pozitivă și prietenoasă unii cu alții vor colabora mai ușor. În plus, atașamentul față de colegi poate fi și un factor de loializare a angajaților. O persoană va părăsi mai greu un loc de muncă dacă are o relație bună cu colegii.

 

 

 

 

Cele mai citite

FOTO. Nicușor Dan plantează copaci în campanie, dar lasă iarba înaltă de peste un metru, în centrul Capitalei. Ciucu îi calcă pe urme primarului...

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, vrea să arate, în campania electorală, că este preocupat de spațiile verzi, filmându-se plantând copaci, în timp ce...

Poliția ungară l-a arestat pe căpitanul unei nave implicată într-o coliziune pe Dunăre

Poliţia ungară a anunţat luni că l-a arestat pe căpitanul unei nave de croazieră sub pavilion elveţian implicată într-o coliziune pe Dunăre cu o...

VIDEO. Percheziții într-un dosar privind trafic de droguri, în Timiș

Poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Timişoara, împreună cu procurorii DIICOT, pun în aplicare, astăzi, 24 de mandate de percheziţie domiciliară în judeţul...
Ultima oră
Pe aceeași temă