6.2 C
Bucharest
Friday, 1 December 2023
HomeEconomieExclusiv RL. Armata Română cumpără 10.000 de stații radio de la o...

Exclusiv RL. Armata Română cumpără 10.000 de stații radio de la o firmă americană

Compania americană Motorola Solutions, specializată în domeniul comunicațiilor, va livra Armatei Române 10.000 de stații radio, au declarat, pentru România Liberă, reprezentanți ai firmei americane.

Livrarea se face conform unui contract semnat la sfârșitul anului 2017, pe baza faptului că România alocă, în anul 2018, un procent de 2 la sută din PIB pentru Apărare.

Într-o primă tranșă, MApN va primi 2000 de stații radio care vor fi plătite din bugetul pe anul 2018. Celelalte 8000 de stații radio vor fi livrate în anii următori.

Compania americană Motorola Solutions participă la realizarea sistemului de “comunicații critice” al României, operat de STS și ai cărui beneficiari sunt instituțiile din domeniul securității naționale (inclusiv MApN) precum și unitățile medicale de urgență.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Peste 2.400 de militari, la parada de Ziua Naționață din Capitală. Evenimentele de la Alba Iulia

Peste 2.400 de militari şi specialişti din Ministerul Apărării Naţionale, Ministerul Afacerilor Interne, Autoritatea Vamală Română, Serviciul Român de Informaţii, Serviciul de Telecomunicaţii Speciale...
00:00:48

VIDEO. Regele Charles vorbește despre schimbările climatice, la COP28

În discursul de deschidere a summitului ONU pe tema climei, regele Marii Britanii a declarat vineri, 1 decembrie, că lumea este "teribil de departe...

Incendiu în Sectorul 5! Intervin mai multe autospeciale

Pompierii intervin în sectorul 5 al Capitalei, vineri, pentru a stinge un incendiu izbucnit la un grup de patru locuințe de pe Intrarea Herești. Potrivit...
Ultima oră
Pe aceeași temă