1.5 C
București
joi, 1 decembrie 2022
AcasăEconomieEconomie internaționalZeci de companii din SUA înregistrează recorduri de demisii

Zeci de companii din SUA înregistrează recorduri de demisii

Zeci de companii din SUA se confruntă cu un val de demisii în rândul angajaților. Tot mai mulți oameni își schimbă locurile de muncă și sunt în căutare de noi oportunități.

În luna septembrie a acestui an, economia americană a raportat peste 10 milioane de locuri de mncă disponibile. Țara se confruntă cu un deficit acut de forță de muncă, iar demisiile ating noi recorduri, potrivit Reuters.

Mai multe companii din SUA se confruntă cu un val puternic de demisii

Aproape toate industriile se află în competiție, iar companiile caută prin tot felul de metode să îi atragă pe angajați. Datele arată că sunt trei milioane de oameni mai puţini în comparaţie cu nivelurile de dinaintea pandemiei. Totodată, angajatorii cresc salariile considerabili în lupta pentru muncitori.

În luna octombrie s-a înregistrat o creștere de 4,9%, deşi aceasta a fost depăşită de inflaţie, ceea ce reprezintă  o scădere a câştigurilor reale. Demisiile în luna septembrie au ajuns la aproximativ 164.000. Aproape 56.000 de oameni au renunţat la locuri de muncă în industria artelor, divertismentului şi recreării. De asemenea, 47.000 de persoane au plecat din celelalte servicii. Din sectorul educațional au demisionat 30.000 de oameni.

Rezerva Federală a rezistat până acum apelurilor de a lua măsuri mai puternice pentru a combate o inflație mai mare decât se aștepta. Banca centrală a anunțat că va începe să-și reducă programul masiv de cumpărare de obligațiuni luna aceasta. Aceasta este considerată ca un precursor către creșterea ratelor dobânzilor de la nivelul lor actual aproape de zero.

Ofertele de locuri de muncă, o măsură a cererii de muncă, au scăzut cu 191.000, până la 10,4 milioane în ultima zi a lunii septembrie. Guvernul a raportat vinerea trecută că salariile non-agricole au crescut cu 531.000 în octombrie, după ce au înregistrat câștiguri de 312.000 în septembrie.

Redacția
Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri Reuters. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

LIVE UPDATE Rusia – Ucraina, ziua 281: Moscova pregătește noi atacuri, în timpul unei pauze de la rachete

Armata rusă ia o "pauză de la rachete" după atacurile grele din ultimele săptămâni, afirmă forţele armate ucrainene, adăugând că Moscova foloseşte acest răgaz...

Jumătate din rețeaua electrică ucraineană este încă nefuncțională

Aproape jumătate din rețeaua electrică ucraineană rămăsese, joi, nefuncțională, la o săptămână după ultimele bombardamente rusești asupra infrastructurii energetice a țării - a anunțat...

CCR: Mesaj de 1 decembrie prin care îndeamnă la dezvoltarea și modernizarea societății românești

Preşedintele Curţii Constituţionale(CCR), Marian Enache, a transmis, joi, un mesaj de 1 Decembrie, arătând că Ziua Naţională a României înseamnă nu doar unitatea întregului...
Ultima oră
Pe aceeași temă