14 C
București
sâmbătă, 4 mai 2024
AcasăSportTenisSorana Cîrstea, în turul trei la Madrid, după o victorie în trei...

Sorana Cîrstea, în turul trei la Madrid, după o victorie în trei seturi în fața filipinezei Alexandra Eala

Sorana Cîrstea s-a calificat în turul al treilea la Mastersul de la Madrid, după ce a învins-o în trei seturi pe filipineza Alexandra Eala, cu 6-3, 6-7, 6-4.

Cap de serie numărul 27, Sorana Cîrstea a debutat la ediţia din acest an Madrid Open cu o victorie mai dificilă decât era de aşteptat, obținută la capătul unui meci de două ore şi 17 minute.

Românca a dominat primul set, pe care şi l-a adjudecat cu 6-3. În actul secund, Cîrstea a condus cu 5-3, dar a pierdut apoi trei ghemuri consecutive, setul ajungând în tiebreak. Sorana a revenit de la 2-4 şi a ratat o minge de meci la 6-5, iar apoi a cedat cu 6-8.

În decisiv, filipineza clasată pe locul 170 WTA a condus cu 3-1, dar Cîrstea a câştigat trei ghemuri consecutive, încheind setul pe serviciul adversarei, la 6-4.

După acest succes, românca în vârstă de 34 de ani şi-a asigurat un cec de 51.665 de euro şi 65 de puncte WTA, iar în turul al treilea o va întâlni pe învingătoarea dintre poloneza Iga Swiatek, liderul mondial, şi chinezoaica Xiyu Wang.

Urmărește România Liberă pe  XFacebook și Google News!

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite

Violență politică în Germania: un eurodeputat social-democrat a fost grav rănit de persoane necunoscute

Un eurodeputat al Partidului Social Democrat (SPD), aflat la putere în Germania, a fost grav rănit de necunoscuţi în timp ce lipea afişe electorale,...

Taiwanul ar urma să fie sprijinit de Trump dacă acesta va câștiga alegerile

Un fost ambasador al SUA la Organizația pentru Securitate și Cooperare în Europa, James Gilmore, a declarat sâmbătă că este convins că Donald Trump...

METEO. Mai multe județe afectate de vânt puternic

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o atenționare Cod galben pentru intensificări ale vântului, valabilă în următoarele ore, pentru nouă județe și Municipiul...
Ultima oră
Pe aceeași temă