10 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăEconomieCreditele online – cât sunt de sigure?

Creditele online – cât sunt de sigure?

Numărul de credite online, atât cele bancare cât și nebancare crește în fiecare an. Din ce în ce mai multe activități pot fi efectuate online, cum ar fi plata facturilor, programări sau shopping-ul online, nici nu este de mirare că putem solicita și credite online. În cazul băncilor, creditul online este o extensie a serviciilor, însă în rândul creditelor nebancare, multe IFN-uri (instituții financiare nebancare) se specializează în credite online  și își efectuează activitatea exclusiv online.

Creditele online nebancare au multe avantaje: aplicarea este de regulă simplă, fiind necesară doar completarea unui formular și încărcarea câtorva documente, puteți aplica la orice oră a zilei din confortul casei dvs, pot aplica persoanele cu venit minim și rata aprobării creditelor este mai mare decât a băncilor. În special în perioada aceasta când este necesar să evităm pe cât posibil spațiile aglomerate, este de preferat un credit online 100%.

Solicitarea unui credit online IFN este foarte simplă și rapidă, dar este și la fel de sigură? Urmărind pașii descriși mai jos vă puteți asigura că împrumutați inteligent și în condiții de siguranță.

1.       Asigurați-vă că furnizorul de credite este autorizat: în România există momentan foarte multe IFN-uri, însă nu toate sunt de încredere. Folosind o platformă de comparare împrumuturi precum Moneezy puteți sorta mai ușor ofertele și în plus, Moneezy lucrează doar cu creditori autorizați și verificați, precum AXI Card sau Hora Credit. Creditorii autorizați sunt înscriși în Registrul General al BNR sub un anumit număr pe care îl poți verifica în registrul online BNR. Această informație este întotdeauna disponibilă pe paginile web a creditorilor de încredere.

2.       Citiți cu atenție secțiunea de “Termeni și condiții”: una dintre cele mai mari greșeli pe care la facem ca și consumatori este să nu ne informăm îndeajuns despre drepturile și responsabilitățile noastre, fie că e vorba de înregistrarea pe o platformă socială sau accesarea unui credit. Este preferabil să dedicați câteva minute citirii secțiunii de termeni și condiții a creditorului respectiv decât să vă treziți cu o surpriză neplăcută, despre care culmea, ați fost informat, ați aprobat, dar nu ați știut la ce vă dați acordul.

3.       Verificați recenziile online: dacă vă orientați doar după ce scrie pe pagina web a creditorului este posibil să rămâneți cu impresia că ați dat de cea mai bună ofertă, însă nu este mereu așa. Există mai multe platforme online unde pot fi adăugate recenzii. O astfel de platformă este TrustPilot sau chiar și Facebook. Introduceți în căsuța de căutare denumirea societății IFN și o sa fie afișate recenziile, precum și un scor general. Este posibil ca în recenziile individuale să descoperiți informații foarte utile care o să vă ajute în luarea deciziei finale.

Nu există motive să credem că un credit online este mai puțin sigur decat un credit tradițional. O solicitare digitală nu este foarte diferită de cea tradițională și în plus datele personale completate sunt securizate prin criptare și nu sunt vizibile pentru nimeni altcineva în afară de creditorul la care ați aplicat. Cel mai important lucru este sa evaluați ofertele și creditorii disponibili, să luați decizii informate și astfel să contractați cel mai performant credit.

 

Photo by Josh Appel on Unsplash

Cele mai citite

Inovație pe piața muncii: munca fără contract

Ministerul Muncii a anunţat că orice persoană cu vârsta de cel puţin 16 ani va putea să câştige bani în plus. Va putea face...

Inovație pe piața muncii: munca fără contract

Ministerul Muncii a anunţat că orice persoană cu vârsta de cel puţin 16 ani va putea să câştige bani în plus. Va putea face...

Dosar de corupție la nivel înalt în Rusia: unul din adjuncții ministrului rus al apărării a fost arestat

Un adjunct al ministrului rus al apărării, Timur Ivanov, a fost arestat pentru presupusă corupţie, a anunţat marţi Comitetul de Anchetă rus, notează AFP,...
Ultima oră
Pe aceeași temă