10 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăSpecialGrupul VEKA îşi întăreşte poziţia pe piaţă prin preluarea competitorului GEALAN

Grupul VEKA îşi întăreşte poziţia pe piaţă prin preluarea competitorului GEALAN

Grupul german VEKA, unul dintre liderii mondiali în producţia de profile din PVC-U pentru ferestre şi uşi, a anunţat astăzi achiziţia GEALAN Holding GmbH din proprietatea fondului de investiţii Halder Beteiligungsberatung.

Această achiziţie implică preluarea tuturor subsidiarelor şi activităţilor GEALAN din Europa. Cele două părţi au agreat ca toate informaţiile ce fac referire la această achiziţie să fie păstrate sub strictă confidenţialitate. Întregul proces de preluare se află încă în aşteptarea aprobării autorităţilor competente.

Prin achiziţia competitorului său GEALAN – o companie a cărei poziţie este recunoscută de mulţi ani pe piaţă şi care a început recent să se bazeze tot mai puternic pe o strategie de diferenţiere –,Grupul VEKA îşi întăreşte poziţia competitivă în Germania, Europa şi în lume. Andreas Hartleif, CEO al Grupului VEKA, declară:

„În calitate de partener esenţial al producătorilor europeni de ferestre, trebuie să facem faţă provocărilor pieţei.

De aceea ne întărim poziţia concurenţială şi, prin îmbinarea expertizei noastre extensive în tehnologia profilelor, vom atinge un nou potenţial pe piaţă şi oportunităţi de afaceri. În plus, astfel vom contribuim şi la consolidarea pieţei de profil.”

Afacere de familie, Grupul VEKA are peste 3.600 de angajaţi în 25 de subsidiare pe trei continente din întreaga lume. 1.300 dintre aceştia lucrează în sediul central al companiei din Sendenhorst, Germania.

Grupul VEKA a generat o cifră de afaceri de 793 de milioane de euro în 2013. La nivel internaţional, peste 2.200 de companii specializate utilizează sistemele VEKA pentru a crea elemente de structură din PVC-U de cea mai bună calitate.

Prin această achiziţie a GEALAN Holding GmbH de la fondul de investiţii Halder, grupul îşi va mări personalul cu 1.150 de angajaţi, iar cifra de afaceri anuală va atinge o valoare de peste 1 miliard de euro.

În România, această achiziţie va avea un efect pozitiv asupra celor două companii -VEKA România şi GEALAN România -, ambele având succes pe piaţa locală de tâmplărie.

Conducerile companiilor au fost extrem de încântate de această nouă direcţie de dezvoltare. Preluarea presupune ca subsidiarele locale să beneficieze în scurt timp de expertiza bogată, cuprinzătoare şi profundă a ambelor companii în aria de extrudare, tehnologia profilelor şi dezvoltarea pieţei. Andreas Hartleif, CEO-ul Grupului VEKA, concluzionează:

„Prin această achiziţie am accentuat încă o dată puterea şi însemnătatea noastră pentru industria europeană a ferestrelor. Lucrăm în mod constant la îmbunătăţirea poziţiei noastre pe o serie de pieţe diferite.”

Cele mai citite

De ce să montezi panouri fotovoltaice acasă?

În condițiile în care prețurile energiei electrice au crescut vertiginos în ultimii ani, fiind din ce în ce mai impredictibile, te întrebi justificat: ce...

Dosar de corupție la nivel înalt în Rusia: unul din adjuncții ministrului rus al apărării a fost arestat

Un adjunct al ministrului rus al apărării, Timur Ivanov, a fost arestat pentru presupusă corupţie, a anunţat marţi Comitetul de Anchetă rus, notează AFP,...

Inovație pe piața muncii: munca fără contract

Ministerul Muncii a anunţat că orice persoană cu vârsta de cel puţin 16 ani va putea să câştige bani în plus. Va putea face...
Ultima oră
Pe aceeași temă