Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Francis Ford Coppola, recompensat cu premiul Lumière pentru întreaga activitate

Cineastul american Francis Ford Coppola, cunoscut pentru „The Conversation”, „Apocalypse Now” şi filmele din seria „Godfather”, a fost recompensat, vineri seară, cu premiul Lumière pentru întreaga activitate, într-o gală care a marcat a zecea ediţie a festivalului de la Lyon.

Share

Florin Budescu 0 comentarii

Actualizat: 19.10.2019 - 17:18

De cinci ori recompensat cu Oscar, Coppola a primit trofeul - vădit emoţionat - după ce au fost prezentate mai multe înregistrări video tributare, au avut loc recitaluri muzicale şi prieteni şi rude au vorbit despre el.

Directorii festivalului, Thierry Fremaux şi Bertrand Tavernier, au fost maeştri de ceremonie. Ei au prezentat-o pe soţia cineastului, Eleanor, şi pe fiul Roman, pe regizorul Bong Joon-ho (câştigătorul Palme d’Or de anul acesta) şi actriţa Nathalie Baye, ambii vorbind despre experienţele lor cu opera lui Coppola, iar regizorii Sofia Coppola şi James Gray au transmis mesaje înregistrate, conform News.ro.

Bong Joon-ho a povestit cum a vizionat „Apocalypse Now” (1979) după aproximativ zece ani de când filmul fusese lansat. Filmul recompensat cu Palme d’Or a fost interzis în Coreea de Sud până în 1988. Cineastul a subliniat că acest lungmetraj i-a alimentat dorinţa de a lucra în domeniu.

Pe scenă, Francis Ford Coppola, în vârstă de 80 de ani, i-a spus proaspătului câştigător de la Cannes: „Tu chiar reprezinţi cel mai important ţel al meu”.

„Lucrezi la ceva, arăţi lumii şi nu ştii încotro va merge sau cine o să îl vadă. Mereu am simţit că cea mai mare mulţumire dintre toate este aceea că un tânăr a văzut ceva la care am lucrat şi decide că vrea să scrie un roman sau să facă un film. Este cea mai mare consecinţă. Înseamnă că ai devenit nemuritor”.

Comentarii