15.5 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăSpecialReacția lui Vctor Ponta, după demiterea șefului ANAF: Încep să sper că...

Reacția lui Vctor Ponta, după demiterea șefului ANAF: Încep să sper că premierul Tudose chiar va conduce el Guvernul, ceea ce oricum e singura soluție ca lucrurile să evolueze bine!

Fostul premier Victor Ponta reacționat, marți, la decizia premierului Mihai Tudose de a-l demite pe Bogdan Stan din funcția de președinte al ANAF.

„Încep să sper că premierul Tudose chiar va conduce el Guvernul, ceea ce oricum e singura soluție ca lucrurile să evolueze bine! A spus Grindeanu că șeful ANAF trebuie demis. A spus Dragnea că trebuie ținut în funcție (că doar era omul lui). Tudose l-a demis azi. Au spus toți reprezentanții mediului de business, specialiștii și Comisia Europeană că impozitul pe cifra de afaceri este o mare greșeală. A spus Dragnea că e bun acest impozit și că face parte din <<gândirea sa economică>> de tip latino-american (nu am spus chiar brazilian). Tudose a anunțat ieri că nu se introduce. Am spus eu de ani de zile că principala preocupare de parteneriat a Guvernului trebuie să fie cu Moldova. Dragnea a spus că trebuie cu Israelul (că pe acolo speră el să mai organizeze o vizită cu poze la Washington, sigur la un preț apreciabil ). Tudose merge săptămâna asta la Chișinău", a scris Victor Ponta, marți seara, pe Facebook. 

El a mai precizat că mai sunt necesari câțiva pași, pentru ca lucrurile „să arate mai bine".

„Dacă se renunță și la trăznaia cu <<impozitul pe gospodărie>>, dacă se fac investiții fără să mai fie <<dirijate>> de Sevil conform ordinelor politice ale <<șefului>> și dacă nu se face faimosul <<Fond Suveran>> prin ordonanță de urgență, ci se transmite la Parlament proiectul să își asume Dragnea răspunderea (politică, dar și juridică), deja lucrurile încep să arate mai bine!", a mai spus Ponta.

Prim-ministrul Mihai Tudose l-a demis, marți, pe președintele Agenției Naționale de Administrare Fiscală, Bogdan Stan, numind-o, în locul său, pe Mirela Călugăreanu, director adjunct al Direcției Generale a Finanțelor Publice București. Decizia a fost publicată în Monitorul Oficial.


Citește și:  Ce avere are noua șefă a Fiscului, Mirela Călugăreanu

Noua preşedintă a ANAF, Mirela Călugăreanu, deține patru terenuri, dintre care trei intravilane, în București și Giurgi, o casă de 220 de metri pătraţi în Capitală, o casă de vacanţă şi un apartament, împreună cu soțul ei, potrivit declarației de avere din iunie 2017.


Potrivit unor surse citate de Agerpres, premierul Mihai Tudose l-ar fi demis pe Bogdan Stan din cauză că nu a prezentat măsuri concrete în domeniul disciplinei financiare și reorganizării Fiscului.

„Prim-ministrul Mihai Tudose a așteptat două săptămâni măsuri concrete în domeniul disciplinei financiare, reorganizării ANAF, precum și un imbold în domeniul vamal. Nu au venit", au afirmat sursele.


Cele mai citite

De ce să montezi panouri fotovoltaice acasă?

În condițiile în care prețurile energiei electrice au crescut vertiginos în ultimii ani, fiind din ce în ce mai impredictibile, te întrebi justificat: ce...

Bătălia pentru Sectorul 1: imperativa coaliție anti-Clotilde

Se ascute lupta, odată cu nominalizarea lui Sebastian Burduja și a Gabrielei Firea, candidați separați ai coaliției PSD-PNL, pentru funcția de primar general al...

EXCLUSIV. Decizia lui Nicușor Dan de a elimina linia STB 336, fiasco în trafic. Locuitorii din Militari, rămași fără autobuz care să-i ducă la...

Locuitorii din cartierul bucureștean Militari au rămas fără singurul autobuz care îi transporta până în fața Spitalului Universitar. Decizia lui Nicușor Dan de a...
Ultima oră
Pe aceeași temă