8.4 C
București
luni, 18 martie 2024
AcasăSpecialMiodrag Soric: Trump, gură-spartă? Președintele american ar fi divulgat informații secrete rușilor...

Miodrag Soric: Trump, gură-spartă? Președintele american ar fi divulgat informații secrete rușilor | Comentariu DW

Jurnalistul Miodrag Soric scrie, într-un comentariu pentru publicația electronică Deutsche Welle, că dacă se va adeveri că președintele Donald Trump le-a oferit informaţii secrete ruşilor, încrederea în şeful Casei Albe va scădea şi mai mult – inclusiv la nivel internaţional.

”Încă nu e totul limpede. Este prea devreme pentru a putea spune cu siguranţă că Donald Trump le-a dezvăluit reprezentanţilor guvernului de la Moscova informaţii strict secrete. Şi, totuşi, dilema în jurul acestui subiect îi aduce prejudicii preşedintelui SUA fiindcă nu va scăpa de suspiciunea că ar coopera, pe ascuns, cu ruşii – întâi în campania electorală, iar acum de la Casa Albă.    

Ca atare lui Trump îi va fi şi mai greu să-i găsească un înlocuitor recent demisului director FBI, James Comey. Prietenii şi adversarii din Congres îl vor privi cu şi mai multă neîncredere. Iar Senatul va trebui mai întâi să-şi dea acordul în privinţa viitorului şef al serviciilor secrete numit de către preşedintele SUA.

O altă consecinţă ar putea fi reticenţa partenerilor SUA de a mai transmite informaţii clasificate Washington-ului, fiindcă cine ştie cui le mai divulgă Trump? Transferul de date din dosarele FBI poate periclita, la modul cel mai serios, securitatea Statelor Unite. Şi atrage neîncrederea aliaţilor”. 

Citește textul integral pe Deutsche Welle!

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă