VIDEO Incendiu puternic la groapa de gunoi a Aradului

Un incendiu puternic a izbucnit vineri dimineaţă la groapa de gunoi a municipiului Arad, fiind cuprinsă o suprafaţă de aproximativ 3.000 mp, iar degajările mari de fum afectează şi zone locuite ale oraşului.

Share

Adrian Bărbulescu 0 comentarii

Actualizat: 17.08.2018 - 09:09

Incendiul a fost anunțat la 112 de şoferi, care circulau pe DN 79 Arad – Oradea sau pe centura municipiului Arad, care au crezut iniţial că au luat foc terenuri agricole, din cauza flăcărilor care se vedeau pe o suprafaţă mare şi a fumului dens.

Pompierii ajunşi la marginea oraşului au constatat că arde depozitul de deşeuri, administrat de o firmă privată. Conform reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Arad, incendiul a fost raportat în jurul orei 05.00, însă se presupune că ardea deja mocnit de câteva ore, înainte să fie vizibile flăcările.

O suprafaţă de aproximativ 3.000 de metri pătraţi din rampa de deşeuri este cuprinsă de flăcări, iar degajările mari de fum afectează zone locuite ale oraşului, în special cartierul Grădişte. ISU a mobilizat mai multe echipaje de pompieri, care sunt ajutate de către angajaţi ai firmei care administrează depozitul de deşeuri, aceştia din urmă intervenind cu buldoexcavatoare şi camioane cu pământ.

Rampa ecologică de gunoi a Aradului a fost inaugurată în 2003, după o investiţie de 2,3 milioane de euro, fiind prima din judeţ şi printre primele din ţară care respectă standardele internaţionale de protecţie a mediului.

Comentarii