Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Cum își schimbă discursul trompetele lui Ponta

După ce în seara alegerilor, șocat că se întrezărea victoria lui Iohannis, Mihai Gâdea a îndemnat disperat telespectatorii să iasă la vot pentru a învinge „maşinăria de partid a lui Băsescu“ pentru că, altfel, vor rămâne bebelușii fără lapte praf, vuvuzelele lui Ponta și Voiculescu își revin încet-încet și se repliază, remodelându-și discursul.

Share

Gabriela Lupu 0 comentarii

Actualizat: 18.11.2014 - 22:10

După ce în seara alegerilor, șocat că se întrezărea victoria lui Iohannis, Mihai Gâdea a îndemnat disperat telespectatorii să iasă la vot pentru a învinge „maşinăria de partid a lui Băsescu“ pentru că, altfel, vor rămâne bebelușii fără lapte praf, vuvuzelele lui Ponta și Voiculescu își revin încet-încet și se repliază, remodelându-și discursul.

Așa cum Patriarhul Daniel a ajuns, la finalul unei campanii în care preoții s-au transformat pe față în agenți electorali ai PSD, la concluzia că Dumnezeu lucrează uneori și prin “străini de neam” precum Regele Ferdinand și Regina Maria, la fel încep Antena 3 și RTV să-și schimbe abordarea. Asta, după ce în prealabil „jurnaliștii” celor două posturi au aruncat haznale întregi împotriva celui votat de români președinte. Practic, totul se întâmplă la numai câteva zeci de ore de la primele semne că la Cotroceni va merge Klaus Iohannis, nu Victor Ponta. ”Speranța pentru un viitor așa cum îl visam nu trebuie îngropată niciodată. Respirăm adânc și mergem mai departe împreună pe un drum aparent nou, iar timpul va decide dacă e cel corect”, notează Mihai Gâdea pe blogul lui.

RTV, postul mogulului PSD Sebastian Ghiță, a fost până acum locul în care despre Iohannis se spunea că e ”fascist”, ”traficant de copii” și altele asemenea.

Mai nou însă, cei care îi hărțuiseră familia liderului PNL dau pe post materiale drăguțe cu noua primă doamnă a României. Întorcând o ironie fină a lui Klaus Iohannis, care a numit RTV ”televiziunea mea preferată”, apropo de atacurile care s-au adus nonstop la adresa lui, pe burtiera canalului apare acum, ca un titlu de glorie, ”televiziunea preferată a președintelui”.

Pe site-urile Antenei 3 și al RTV este postat la loc de cinste un material cât se poate de elogios despre Carmen Iohannis, preluat de la Euronews, în care se spun următoarele: ”Noua Primă Doamnă a României, Carmen Iohannis, şi-a reluat activitatea la liceul din Sibiu în care predă engleza, ca de obicei, în loc să se plaseze în centrul atenţiei, în urma victoriei obţinute în alegerile prezidenţiale de duminică de către soţul ei, Klaus Iohannis. (…) Elevii ei au fost fericiţi să-i arate că o apreciază, scriind pe tabla albă mesaje, într-o engleză perfectă – notează postul –, ca «You are the Best» şi «We love you». Ea le-a prezentat deja «lecţia» victoriei soţului său. «Le-am spus elevilor că această victorie este o dovadă în plus a faptului că bunul simţ, modestia şi intenţiile bune înving întotdeauna până la urmă»”.

Pirueta echipei Badea-Gâdea

Și totuși, cel care a făcut de departe deliciul, iar asta se întâmpla luni seară, a fost Mircea Badea. Credinciosul angajat al lui Dan Voiculescu a luat ramura de măslin în mânuța în care altădată ținea o bâtă destinată băsiștilor și a declarat că de acum încolo se va concentra pe mesaje pozitive: ”Sunt sătul să vorbesc despre lucruri rele, vreau să vorbesc despre lucrurile bune legate de alegeri. Aceste lucruri bune trebuie rostite și articulate ca atare. Vreau de acum înainte să mă concentrez pe lucruri pozitive. Suficient timp de 10 ani m-am concentrat pe lucrurile rele. Ieri seară am avut un sentiment de inadecvare. Eu și tu (Mihai Gâdea – n.red.) și alții ca noi am crezut că implicându-ne în felul în care am făcut-o și cu costurile, și cu sacrificiile, și cu pericolul, și cu stresul prin care am trecut în ultimii 10 ani, am avut sentimentul că noi salvăm fata de la viol ca să constatăm definitiv și irevocabil, ca să folosesc un termen din justiție, că fata era îndrăgostită de violator. Așa că am avut un sentiment puternic de inadecvare”. Incredibil, dar adevărat, Mircea Badea a avut numai cuvinte de laudă la adresa rezultatelor alegerilor prezidențiale: „Eu vreau să spun câteva lucuri importante în legătură cu ce s-a întâmplat ieri. Vreau să remarc lucrurile pe care le consider bune, şi sunt foarte multe care decurg, pe cale de consecinţă directă, din votul de ieri, cel mai important lucru este legitimitatea lui Iohannis pe postul de preşedinte. Este un vot uriaş. Nimeni nu mai are ce să conteste! (…) Este bine că şi diaspora a avut o participare mult mai masivă la vot, deși nu poate spune nimeni că domnul Iohannis este preşedintele diasporei cum s-a spus despre Băsescu în al doilea mandat. Nu, este președintele tuturor românilor”.

„Un alt lucru foarte bun şi important este participarea tinerilor la vot. De când sunt pe planetă, după ’89, am auzit un singur refren: au decis cei în vârstă pentru noi! De data asta nu! Tineretul a ieşit masiv, fără echivoc şi hotărâtor. Faptul că tineretul s-a implicat masiv în astfel de decizii este un lucru foarte bun,” a mai spus Badea, care s-a ”bucurat” că, în sfârșit, soarta nu ne-a mai fost decisă de ”mămăițele de la țară”.

La emisiunea Sinteza Zilei de luni seară, Adrian Ursu a ținut și el să precizeze că ”nu am spus niciodată că cei care au votat cu Iohannis sunt spălați pe creier”. Iar Mugur Ciuvică, cel care spusese că votanții lui Iohannis nu se pricep la politică și sunt ”telespectatorii lui Capatos”, adăugând înciudat că ”s-au trezit și ei să voteze”, are acum o mare dilemă: ”Mă întreb cine a câștigat alegerile? Klaus Iohannis nu a câștigat, Victor Ponta nu a pierdut”.

Cazul-școală numit Bogdan Chirieac

Și de unde până acum îi nega lui Klaus Iohannis până și meritele de primar, la România TV, Bogdan Chirieac a zis: “Eu cred că domnul Iohannis se dovedește un politician matur, de ligă mare, nu doar de Sibiu”.

Laudele din partea foștilor detractori nu încetează să curgă, iar asta spune cam totul despre calitatea morală a celor care trec peste noapte dintr-o barcă în alta.

E bine totuși că prin aceste ”mea culpa” de tipul ”am fost un dobitoc” se face în sfârșit ”dreptate până la capăt”.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...