Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Un nou rector pentru USAMV

Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară (USAMV) Cluj are un nou rector. Profesorul Cornel Cătoi a câștigat alegerile, cu o diferență de trei voturi în fața lui Ioan Ștefan Groza, iar scorul final a fost de 141 de voturi la 138.

Share

Ana Luca 0 comentarii

Actualizat: 07.02.2016 - 19:59

Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară (USAMV) Cluj are un nou rector. Profesorul Cornel Cătoi a câștigat alegerile, cu o diferență de trei voturi în fața lui Ioan Ștefan Groza, iar scorul final a fost de 141 de voturi la 138.

Noul rector a fost până acum decan al Facultății de Medicină Veterinară. Profesorul Cornel Cătoi are o reputație profesională impecabilă și este considerat drept unul dintre cei mai buni manageri din învățământul universitar. El a reușit să ducă Facultatea de Medicină Veterinară în elita europeană. În prezent, facultatea clujeană este singura din România care formează medici veterinari și care are cele mai înalte acreditări oferite de organismele europene. Cornel Cătoi nu are nici un fel de afiliere politică. Fostul rector, academicianul Doru Pamfil, nu a mai candidat, în condițiile în care și-a dus la bun sfârșit cele două mandate legale. Profesorul Doru Pamfil ar putea deveni consilier de stat al premierului Dacian Cioloș, care a fost în trecut unul dintre colaboratorii săi, potrivit ClujToday.ro.

Profesorul Ioan Ștefan Groza, contracandidatul lui Cornel Cătoi, provine din fosta ­UASCR, organizația studenților comuniști, și a fost asumat de PSD, iar în timpul guvernului lui Victor Ponta a condus Direcția de Învățământ Superior din cadrul Ministerului Educației. Unul dintre apropiații lui Ioan Rus, fostul ministru al Transporturilor, care a fost nevoit să demisioneze după declarații jignitoare la adresa românilor din Diaspora, Ioan Ștefan Groza a fost implicat, la rândul său, în numeroase scandaluri.

În luna ianuarie, el ar fi ­folosit pretextul unei conferințe finanțate de Uniunea Europeană pentru a organiza un bairam sordid, cu dansatoare despuiate, chemate să ”anime” reuniunea cadrelor didactice din universitățile de științe agricole și medicină veteri­­nară.

După ce fotografiile ”folcloristelor” lui Ioan Ștefan Groza au apărut pe Internet, ­deputatul PNL de Cluj, Adrian Oros, a cerut demiterea acestuia, însă profesorul Groza a fost protejat de amicul său, fostul ministru al Educației, Sorin Cîmpeanu.

Adrian Oros a demisionat din funcția de prorector al universității clujene, pe care o ocupa în toamna anului trecut, pentru a nu atrena această instituție în scandal, în timp de Ioan Ștefan Groza a continuat să ocupe fotoliul din cadrul Ministerului Educației ca și cum ”folcloristele” de la bairamul organizat de el ar fi fost o simplă închipuire.   

 

 

Citește totul despre:

Comentarii

loading...