Germania vrea ca ajutoarele sociale pentru refugiaţi să fie uniformizate în întreaga UE

Ministrul german de Interne, Thomas de Maiziere, a declarat că ajutoarele sociale pentru solicitanții de azil din Germania sunt ''destul de mari'' și că ele trebuie să fie uniformizate pe cuprinsul Europei.

Share

Iulia Iancu 0 comentarii

Actualizat: 09.09.2017 - 19:49

Ministrul german de Interne, Thomas de Maiziere, a declarat că ajutoarele sociale pentru solicitanții de azil din Germania sunt ''destul de mari'' și că ele trebuie să fie uniformizate pe cuprinsul Europei, potrivit Agerpres.

Într-un interviu publicat în cotidianul regional Rheinische Post, De Maiziere a părut că îi vizează îndeosebi pe alegătorii preocupați de afluxul de migranți, spunând că procedurile privind azilul și ajutoarele pentru solicitanții de azil trebuie să fie uniformizate pe cuprinsul UE.

''Avem nevoie de un sistem standard privind azilul în Europa, și purtăm în prezent negocieri în UE, nu se poate ca standardele să fie atât de diferite în România, Finlanda, Portugalia și Germania'', a declarat De Maiziere.

''Germania este țara în care majoritatea solicitanților de azil vor să trăiască, deoarece procedurile și condițiile de acceptare a lor sunt relativ generoase în comparație cu alte țări europene, și ajutoarele sociale pentru refugiați sunt destul de mari comparativ cu alte țări'', a mai spus ministrul german.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...
Loading...
loading...