Donald Trump a inaugurat cel de-al 11-lea portavion american, cu propulsie nucleară. Cum îl descrie președintele SUA

Președintele Donald Trump a inaugurat, sâmbătă, nava USS Gerald Ford, cel de-al 11-lea portavion al Statelor Unite, dotat cu propulsie nucleară.

Share

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 13.08.2017 - 01:05

Președintele Donald Trump a inaugurat, sâmbătă, nava USS Gerald Ford, cel de-al 11-lea portavion al Statelor Unite, dotat cu propulsie nucleară, relatează AFP și DPA citate de Agerpres.

"Oțelul american și mâini americane au fabricat un mesaj de 100.000 de tone către lume: puterea americană nu cunoaște egal", a declarat Donald Trump în cadrul unei ceremonii militare fastuoase organizate la baza navală Norfolk, din statul Virginia.

"Oriunde se va îndrepta această navă, aliații noștri vor dormi liniștiți și dușmanii noștri vor tremura de frică pentru că toată lumea va ști că America sosește și America sosește cu forță", a mai spus Trump.


Submarinul USS Michigan a ancorat în portul Busan din Coreea de Sud și urmează să se alăture unui grup de nave de luptă americane condus de portavionul Carl Vinson.

 

Președintele american le-a spus marinarilor că sunt pe cale să pornească într-o mare aventură pe această navă.

"Pentru fiecare patriot care va servi pe această navă, spun asta: vegheați-o, protejați-o și apărați-o!", a mai spus el.

Nava USS Gerald Ford, prima dintr-o nouă clasă de portavioane cu propulsie nucleară, este estimată la o valoare de 12,9 miliarde de dolari, potrivit Navy Times.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...