În Olanda restaurantele în spații închise funcționează cu respectarea anumitor reguli de protecție.

Guvernul nu cedează: restaurantele în spații închise rămân închise

Nelu Tătaru, ministrul Sănătății, a anunțat că în acest moment nu se pune problema redeschiderii restaurantelor din spațiile închise, în ciuda protestului anunțat pentru această după-amiază de patronii localurilor.

Share

Petronel Tudor 0 comentarii

Actualizat: 19.08.2020 - 15:04

Nelu Tătaru le-a transmis reprezentanților HoReCa un mesaj cât se poate de clar în ceea ce privește redeschiderea restaurantelor în spații închise, o măsură care ar putea da o gură de oxigen industriei ospitalității în contexul pierderilor înregistrate ca urmare a pandemiei de coronavirus.

„În măsura în care vom vedea că avem o stabilizare a numărului de cazuri noi de la o zi la alta, cu tendinţă de scădere, putem să ne gândim, în conformitate cu nişte reguli care trebuie respectate, să putem deschide şi aceste restaurante. În acest moment încă nu este cazul.”, a declarat miercuri ministrul Sănătății, întrebat despre redeschiderea restaurantelor, potrivit Hotnews.

Patronii de restaurante din spațiile închise dar și cei de terase precum și angajații lor au anunțat o acțiune de protest ce va avea loc timp de o oră miercuri, între 17.00 și 18.00, atunci când vor opri activitatea, acolo unde aceasta există. Ei sunt nemulțumiți că în alte state europene localurile în spațiile închise funcționează cu respectarea unor reguli stricte, lucru ce ar putea fi posibil și în România dacă Guvernul ar ridica interdicțiile impuse.

Comentarii