Radiodifuzorii, obligați să distribuie gratuit anunțurile MAI cu privire la cutremure

Un proiect de lege stipulează că orice radiodifuzor poate fi obligat să difuzeze gratuit anunţuri de interes public privind comportamentul în caz de cutremur

Share

Andrei Mărgăritescu 0 comentarii

Actualizat: 30.04.2017 - 18:21

Un proiect de lege stipulează că orice radiodifuzor poate fi obligat să difuzeze gratuit anunţuri de interes public privind comportamentul în caz de cutremur, în data de 4 martie, dar şi la fiecare exerciţiu de simulare, intervalul de difuzare fiind stabilit de MAI, care își asumă formatul anunțurilor.

Proiectul, care modifică Legea nr. 504/2002 a audiovizualului, a fost depus de mai mulţi parlamentari PMP. Propunerea legislativă mai prevede că sunt interzise ingerinţele de orice fel în conţinutul, forma sau modalităţile de prezentare a elementelor serviciilor de programe, din partea autorităţilor publice sau a oricăror persoane fizice sau juridice, române ori străine, “cu excepţia mesajelor de interes public ale Ministerului Afacerilor Interne privind comportamentul în timpul cutremurelor”.
Potrivit Ministerului Dezvoltării, în București sunt 607 clădiri, respectiv 10.577 de apartamente,  încadrate în clasa I de risc seismic. Statul se concentrează pe educarea populaţiei în caz de cutremur sau oricare alt tip de dezastru, în vederea limitării sau eliminării riscurilor și efectelor. 

 

Citește totul despre:

Comentarii

loading...
Loading...
loading...