O organizaţie nord-coreeană care ar trebui să promoveze pacea cere "scufundarea" Japoniei şi transformarea SUA în "cenuşă şi întuneric"

O instituţie nord-coreeană, Organizaţia Comitetul de pace Coreea Asia-Pacific (KAPPC), cere "anihilarea agresorilor imperialişti americani" şi transformarea Statelor Unite în "cenuşă şi întuneric".

Share

Iulia Iancu 0 comentarii

Actualizat: 14.09.2017 - 09:51

O instituţie nord-coreeană, Organizaţia Comitetul de pace Coreea Asia-Pacific (KAPPC), cere "anihilarea agresorilor imperialişti americani" şi transformarea Statelor Unite în "cenuşă şi întuneric", după ce Consiliul de Securitate al ONU a aprobat impunerea de noi sancţiuni împotriva Phenianului, informează France 24, potrivit Mediafax.

Rolul organizaţiei nord-coreene Comitetul de pace Coreea Asia-Pacific (KAPPC) este de a acţiona ca o "fereastră pentru îmbunătăţirea relaţiilor cu ţări precum Statele Unite şi Japonia (…) iar în acelaşi timp militând pentru schimbarea imaginii negative a Coreei de Nord".

Dar în comunicatul organizaţiei se afirmă că Japonia "ar trebui scufundată în mare de bomba nucelară a Juche", făcând referire la filozofia naţională nord-coreeană, Juche, sau bizuire numai pe forţele şi resursele proprii.

"Acum este timpul să anihilăm agresorii imperialişti americani. Să transformăm SUA continentală în cenuşă şi întuneric", a mai adăugat organizaţia, acuzând Washingtonul de impunerea noilor sancţiuni ONU împotriva regimului de la Phenian.

De-a lungul istoriei, Coreea de Nord a emis multe ameninţări dramatice la adresa SUA şi altor state inamice, însă nu le-a pus niciodată în aplicare.

Noul pachet de sancţiuni a fost votat de toţi cei 15 membri ai Consiliului de Securitate, după ce Statele Unite au eliminat câteva măsuri dure pe care le anunţaseră săptămâna trecută, inclusiv cea privind embargoul complet pentru petrol. Este cea de a noua rezoluţie adoptată unanim de membrii Consiliului de Securitate de la dezvoltarea programelor balistice şi nucleare nord-coreene.

Rezoluţia urmăreşte realizarea câtorva obiective majore: reducerea importurilor nord-coreene de petrol, interzicerea exporturilor de textile, precum şi oprirea colaborării altor state cu regimul de la Phenian. Materialele textile au fost al doilea cel mai mare produs de export al nord-coreenilor în 2016, iar aproximativ 80% din exporturile de textile ajungeau în China. Rezoluţia menţine embargoul asupra gazelor naturale, însă, cu toate că Washingtonul îşi dorea un embargou total şi asupra petrolului, vânzările de petrol vor fi limitate la 500.000 de barili până la sfârşitul acestui an.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...
Loading...
loading...