12.4 C
București
vineri, 3 mai 2024
AcasăSpecialMesaje pe statuia lui Suvorov

Mesaje pe statuia lui Suvorov

Persoane neidentificate au profanat monumentul inchinat maresalului rus Aleksandr Suvorov, din comuna Dumbraveni, situata in apropierea orasului Focsani, transmitea ieri agentia rusa de presa ITAR-TASS. Informatia apare insa la cateva luni de la producerea evenimentului, timp in care mesajele au fost sterse.
In ultimul timp, autoritatile din comuna Dumbraveni varuiesc periodic statuia lui Suvorov. Motivul: "binevoitorii" transmit diverse mesaje pe soclul monumentului. Ultimul mesaj, "Basarabia, pamant romanesc", scris cu litere de-o schioapa, cu vopsea rosie, a necesitat mai mult var decat de obicei. Incidentul s-a petrecut in urma cu mai multe luni. "Am cerut autoritatilor ca de fiecare data cand sunt scrise diverse mesaje pe statuia generalului Suvorov sa o curete. Nu putem risca un conflict diplomatic", a declarat Puiu Siru, directorul Directiei de Cultura, Culte si Patrimoniu Vrancea.
In timpul razboiului ruso-turc din anii 1787-1791, maresalul Aleksandr Suvorov, in apropierea Focsaniului, a infrant si a pus pe fuga ostirea turca a vizirului Iusuf Pasa, care numara 100.000 de oameni.

Cele mai citite

Statele membre NATO sunt profund îngrijorate „ de activitățile rău intenționate ale Rusiei” pe teritoriul Alianței

Statele membre ale NATO s-au declarat joi "profund preocupate de activităţile rău intenţionate" ale Rusiei "întreprinse recent pe teritoriul Alianţei" şi care "constituie o...
Ultima oră
Pe aceeași temă