16.8 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSpecialGabriela Firea: " Este păcat că o acțiune civică a fost confiscată...

Gabriela Firea: ” Este păcat că o acțiune civică a fost confiscată de opoziție”

Primarul Bucureștiului, Gabriela Firea, consideră că este păcat că opoziția folosește protestele de stradă pentru a acumula capital politic. Edilul Capitalei este de părere că toate discuțiile pe teme mai controversate sau mai sensibile care apar în societate trebuie să fie dezbătute pe larg în Parlament, pentru că acolo se află tot aleșii românilor.

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a declarat, în legătură cu protestul de duminică seară din București, că este "păcat" ca o acțiune care a pornit ca fiind una civică "să fie pur și simplu confiscată de opoziția politică".

"Trebuie respectat rezultatul alegerilor din decembrie anul trecut. Cred că era mult mai corect ca partidele politice din opoziție să nu întineze practic protestul cetățenilor care au un punct de vedere de exprimat", a afirmat Firea, înainte de a intra la ședința Asociației Municipiilor din România.

Ea a adăugat că este dreptul constituțional al fiecărui cetățean să protesteze, însă tot în Legea fundamentală este prevăzut faptul că Parlamentul și dezbaterea parlamentară reprezintă baza democrației.

"Tot în Constituție sunt prevăzute toate principiile democratice și unul dintre acestea este faptul că Parlamentul și dezbaterea parlamentară este baza democrației. Cred că toate aspectele mai controversate sau mai sensibile care apar în societate trebuie să fie dezbătute pe larg în Parlament, pentru că acolo se află tot aleșii românilor", a susținut Gabriela Firea.

Cele mai citite

Cum să-ți protejezi locuința de vremea rea

Indiferent dacă ești acasă sau nu, locuința ta este mereu expusă la riscuri generate de vremea rea, cum ar fi furtuni, inundații sau căderi...

Marcel Ciolacu vrea să-i recompenseze pe elevii români care au performat la Concursul Internaţional “National Space Society – NASA Space Settlement Contest”

Premierul Marcel Ciolacu i-a felicitat pe elevii români premiaţi la Concursul Internaţional "National Space Society - NASA Space Settlement Contest", el afirmând că aceştia...

Pensionarii primesc cadou de Paști de la Guvern. Vor primi banii în avans

Guvernul a adoptat în şedinţa de joi hotărârea care permite plata pensiilor înaintea sărbătorilor de Paşti, a declarat prim-ministrul Marcel Ciolacu, subliniind că demersul...
Ultima oră
Pe aceeași temă