9.1 C
București
luni, 29 noiembrie 2021
AcasăSpecialGabriela Firea: " Este păcat că o acțiune civică a fost confiscată...

Gabriela Firea: ” Este păcat că o acțiune civică a fost confiscată de opoziție”

Primarul Bucureștiului, Gabriela Firea, consideră că este păcat că opoziția folosește protestele de stradă pentru a acumula capital politic. Edilul Capitalei este de părere că toate discuțiile pe teme mai controversate sau mai sensibile care apar în societate trebuie să fie dezbătute pe larg în Parlament, pentru că acolo se află tot aleșii românilor.

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a declarat, în legătură cu protestul de duminică seară din București, că este "păcat" ca o acțiune care a pornit ca fiind una civică "să fie pur și simplu confiscată de opoziția politică".

"Trebuie respectat rezultatul alegerilor din decembrie anul trecut. Cred că era mult mai corect ca partidele politice din opoziție să nu întineze practic protestul cetățenilor care au un punct de vedere de exprimat", a afirmat Firea, înainte de a intra la ședința Asociației Municipiilor din România.

Ea a adăugat că este dreptul constituțional al fiecărui cetățean să protesteze, însă tot în Legea fundamentală este prevăzut faptul că Parlamentul și dezbaterea parlamentară reprezintă baza democrației.

"Tot în Constituție sunt prevăzute toate principiile democratice și unul dintre acestea este faptul că Parlamentul și dezbaterea parlamentară este baza democrației. Cred că toate aspectele mai controversate sau mai sensibile care apar în societate trebuie să fie dezbătute pe larg în Parlament, pentru că acolo se află tot aleșii românilor", a susținut Gabriela Firea.

Cele mai citite

Breaking: Consiliul Europei va analiza trei decizii împotriva României date de CEDO

Comitetul de Miniștri al Consiliului Europei va ține o reuniune trimestrială pentru a supraveghea executarea hotărârilor și deciziilor Curții Europene a Drepturilor Omului de...

Ce s-a întâmplat după accidentul jandarmilor care au căzut cu mașina în șanț

Ce s-a întâmplat după accidentul jandarmilor care au căzut cu mașina în șanț? Anchetatorii nu au stat mult pe gânduri și au deschis un...

Riscul eliminării taxelor de pod de peste Dunăre. Ce spun drumarii

Cozile uriașe care se formează la casele de la podurile de peste Dunăre dau bătăi de cap șoferilor, chiar dacă taxele se pot plăti...
Ultima oră
Pe aceeași temă