20.3 C
București
joi, 19 mai 2022
AcasăSpecialGabriela Firea: " Este păcat că o acțiune civică a fost confiscată...

Gabriela Firea: ” Este păcat că o acțiune civică a fost confiscată de opoziție”

Primarul Bucureștiului, Gabriela Firea, consideră că este păcat că opoziția folosește protestele de stradă pentru a acumula capital politic. Edilul Capitalei este de părere că toate discuțiile pe teme mai controversate sau mai sensibile care apar în societate trebuie să fie dezbătute pe larg în Parlament, pentru că acolo se află tot aleșii românilor.

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a declarat, în legătură cu protestul de duminică seară din București, că este "păcat" ca o acțiune care a pornit ca fiind una civică "să fie pur și simplu confiscată de opoziția politică".

"Trebuie respectat rezultatul alegerilor din decembrie anul trecut. Cred că era mult mai corect ca partidele politice din opoziție să nu întineze practic protestul cetățenilor care au un punct de vedere de exprimat", a afirmat Firea, înainte de a intra la ședința Asociației Municipiilor din România.

Ea a adăugat că este dreptul constituțional al fiecărui cetățean să protesteze, însă tot în Legea fundamentală este prevăzut faptul că Parlamentul și dezbaterea parlamentară reprezintă baza democrației.

"Tot în Constituție sunt prevăzute toate principiile democratice și unul dintre acestea este faptul că Parlamentul și dezbaterea parlamentară este baza democrației. Cred că toate aspectele mai controversate sau mai sensibile care apar în societate trebuie să fie dezbătute pe larg în Parlament, pentru că acolo se află tot aleșii românilor", a susținut Gabriela Firea.

Cele mai citite
00:00:59

Forțele aeriene franceze îi aduc un omagiu lui „Maverick” Tom Cruise

Forțele aeriene franceze i-au dat onorul celebrului actor Tom Cruise, ce joacă în noul film „ Top Gun: Maverick”, continuarea prestigiosului „ Top Gun”...

Premierul Portugaliei, Antonio Costa, vizită în țara noastră – VIDEO

Premierul Republicii Portugheze, Antonio Costa, efectuează, joi, o vizită de lucru în România, în cadrul căreia se va întâlni cu prim-ministrul Nicolae Ciucă, va...

ANAF, pe urmele românilor care plătesc cash la curier

Firmele de curierat vor raporta la ANAF detalii referitoare la persoanele ce au plătit ramburs produsele comandate online. Aceste firme vor fi obligate să facă...
Ultima oră
Pe aceeași temă