FOTO. Cum petrec Paștele și 1 Mai românii din Germania

O parte dintre românii din Germania au ales să petreacă Paștele și 1 Mai ca acasă, la un grătar în pădure. Cei mai mulți dintre cei care locuiesc în Offenbach, un oraș aflat în imediata apropiere a Frankfurtului, unde se află o comunitate numeroasă de români, sunt perfect integrați în sistemul german, dar nu ratează nici o ocazie pentru a petrece românește.

Share

Petrica Rachita 0 comentarii

Actualizat: 01.05.2016 - 18:33

O parte dintre  românii din Germania au ales să petreacă Paștele și 1 Mai ca acasă, la un grătar în pădure. Cei mai mulți dintre cei care locuiesc în Offenbach, un oraș aflat în imediata apropiere a Frankfurtului, unde se află o comunitate numeroasă de români, sunt perfect integrați în sistemul german, dar nu ratează nici o ocazie pentru a petrece românește.

VEZI GALERIA FOTO

La numai un kilometru de locul unde nemții au sărbătorit ziua de 1 Mai,  sute de români au petrecut Paștele ortodox cu ouă roșii sau miei și purceluși la proțap. Muzica românească a răsunat în pădure din boxele  alimentate cu generatoare electrice sau baterii de mașină. Oameni din toate mediile sociale, așezați pe iarbă sau la mese amenajate special, au pregătit zeci de grătare,ba chiar și o ciorbă de miel la ceaun. 

Mieii au fost aduși din România sau de la magazine rusești, specializate în produse balcanice, de unde se aprovizionează majoritatea est-europenilor din Germania care vor să mănânce ca acasă.Buna dispoziție a fost alimentatp cu vin și bere, inclusv românești, care se găseau din abundență la toate mesele. Nu a putut lipsi nici pălinca.

Deși distracția a fost românească, ordinea a rămas cea germană. Petrecăreții nu au uitat să strângă absolut toate gunoaiele, pentru că Poliția germană vine și legitimează câte o persoană din fiecare grup și, în cazul în care după terminarea petrecerilor rămân deșeuri în urmă, este chemată o firmă de salubrizare să facă curat. Factura pentru acest serviciu o achită însă cetățenii neglijenți. 

VEZI GALERIE FOTO

Citește totul despre:

Comentarii