VIDEO+FOTO. 120 de militari români au plecat în Polonia, lângă frontiera cu Rusia, pentru a spori protecția pe Flancul Estic al NATO

120 de militari români din Batalionul 205 Apărare Antiaeriană, cu sediul la Craiova, au plecat spre Polonia pentru a participa la operațiunea de întărire a protecției Flancului Estic al NATO împotriva Rusiei.

Share

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 16.03.2017 - 13:20

120 de militari români din Batalionul 205 Apărare Antiaeriană, cu sediul la Craiova, au plecat spre Polonia pentru a participa la operațiunea de întărire a protecției Flancului Estic al NATO împotriva Rusiei.

Detaşamentul românesc de apărare antiaeriană trimis în Polonia are în dotare tunuri antiaeriene calibru 35 mm Oerlikon şi este constituit pe structura unei baterii din schema Batalionului 205 Apărare Antiaeriană „General Gheorghe Pârvulescu” din Brigada 2 Infanterie „Rovine” de la Craiova.

În Polonia, cei 120 de militari români vor acționa sub numele "Scorpionii Albaștri".

Polonia este una dintre țările NATO cele mai expuse în cazul unui eventual conflict cu Rusia, întrucât are frontieră terestră comună cu aceasta - mai precis cu enclava Kaliningrad, care aparține Rusiei și este puternic militarizată.

Ca parte a contribuției României, pe componenta terestră, la iniţiativele asociate prezenţei aliate adaptate pe flancul estic decise la Summit-ul aliat de la Varșovia, Brigada 2 Infanterie „Rovine” constituie cadrul de operaționalizare a Brigăzii Multinaționale, afiliată Comandamentului Multinaţional de Divizie cu sediul în București.

Atingerea capacității operaţionale inițiale a Brigăzii Multinaționale a fost stabilită pentru aprilie 2017, iar cea finală la sfârșitul semestrului II din anul 2018.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...
Loading...
loading...