Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Cioloş: UE trebuie să continue să integreze noi state membre

Fostul premier Dacian Cioloş, care deschide lista Alianţei 2020 USR Plus pentru alegerile europarlamentare, crede că Uniunea Europeană trebuie să rămână o uniune deschisă, să integreze noi state, considerând că extinderea UE trebuie să o întărească şi nu să o slăbească.

Share

Rl online 0 comentarii

08.05.2019 - 14:29

“Noi credem că Uniunea Europeană trebuie să rămână o uniune deschisă, să continue să integreze noi state membre, care sunt parte a Europei practic şi care sunt parte a ceea ce noi putem numi şi construi o cultură europeană şi democraţie în primul rând. Sunt nişte valori şi principii care sunt stabilite la nivel European şi acele state, acele ţări care integrează şi respectă aceste valori şi principii, au vocaţie să devină state membre ale Uniunii Europene. Însă pentru asta Uniunea Europeană trebuie să aibă o viziune clară a evoluţiei ei, să ştie unde primeşte noi state membre”, a declarat Cioloş, miercuri, într-o conferinţă de presă susţinută la Sibiu.

Liderul PLUS consideră că extinderea Uniunii Europene trebuie să o întărească şi nu să o slăbească.

“Extinderea Uniunii Europene trebuie să întărească Uniunea Europeană şi nu să o slăbească şi de asta e important să existe această viziune clară despre ce vrem cu Uniunea Europeană şi în ce direcţie vrem să o ducem”, a mai spus Cioloş.

El a precizat că Republica Moldova are vocaţie să fie stat membru UE.

“În mod cert, din punctul nostru de vedere, Republica Moldova are vocaţie să fie stat membru al Uniunii Europene şi noi vom face în continuare tot ce ţine de noi, am făcut treaba asta şi când am fost, o parte dintre noi în guvern în 2016, şi vom face în continuare şi în Parlamentul European şicând vom ajunge la guvernare, vom continua să facem tot ce ţine de noi ca în măsura în care cetăţenii Republicii Moldova îşi doresc asta, Republica Moldova să devină stat membru al Uniunii Europene. Vom face tot ce ţine de noi pentru ca cetăţenii Republicii Moldova să îşi dorească acest lucru şi să înţeleagă beneficiile apartenenţei la Uniunea Europeană”, a explicat Cioloş.

Cioloş a fost prezent miercuri la Sibiu pentru lansarea Manifestului Alianţei 2020 USR-PLUS pentru Europa Viitorului.

Comentarii

loading...