24.6 C
București
marți, 21 mai 2024
AcasăVideoRușii se alătură în noul batalion siberian al Ucrainei și se antrenează...

Rușii se alătură în noul batalion siberian al Ucrainei și se antrenează pentru luptă

Recruți proaspeți, inclusiv rușii, trag miercuri (13 decembrie) pe un deal înzăpezit, antrenându-se pentru o luptă în prima linie, în noul batalion siberian al Ucrainei, din regiunea Kiev.

Două duzini de ruși s-au alăturat Batalionului Siberian, o unitate a Legiunii Internaționale a Ucrainei, fondată în toamna anului 2023, și trag cu puști de asalt și mitraliere în ținte de pe un teren de antrenament nedezvăluit.

Un ofițer militar ucrainean, care a cerut să nu fie identificat, a spus că majoritatea membrilor unității au venit din Rusia, călătorind prin țări terțe pentru a ajunge în Ucraina.

Ofițerul a spus că majoritatea provin din popoarele indigene din Siberia, iar recruții au spus că vor să lupte împotriva a ceea ce cred că este imperialismul rus, atât în interiorul Ucrainei, cât și în țările lor natale.

Unul dintre recruți a spus că a fost o decizie dificilă de luat, în timp ce altul a spus că este dezamăgit de decizia președintelui rus Vladimir Putin de a lupta împotriva Ucrainei.

Zelenski a ajuns din nou pe front la forțele ucrainene din Donețk

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a afirmat luni că a vizitat forţele ucrainene care luptă în regiunea Doneţk, relatează AFP, potrivit agerpres.ro.

“Am vizitat (…) batalioane care desfăşoară misiuni de luptă” în regiunea Doneţk şi “am discutat cu comandantul probleme întâlnite de soldaţi, precum şi propuneri de rezolvare”, a scris Zelenski pe Telegram, în mesaje însoţite de filmări în care este văzut strângând mâna cu soldaţi din diferite unităţi, în locuri neidentificabile, notează AFP.

În paralel Ucraina a revendicat luni mici progrese în contraofensiva lansată cu peste două luni în urmă pentru eliberarea teritoriilor ocupate de ruşi.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Cum să alegi bateria potrivită pentru panoul tău fotovoltaic

Într-o lume unde există o evoluție a energiei regenerabile, cunoașterea elementelor esențiale ale sistemelor fotovoltaice este vitală. Articolul de față evidențiază factorii pe care...

Cetăţenii români vor putea călători în Turcia, în scop turistic, cu buletinul

Cetăţenii români vor putea călători în Turcia în baza cărţii de identitate pe o perioadă de maxim 90 de zile, potrivit unui decret semnat...

Gazprom, pe pierdere, după 25 de ani

Guvernul de la Moscova a dat instrucţiuni Gazprom să nu plătească dividende pentru 2023, conform unui decret publicat pe site-ul companiei de stat, care...
Ultima oră
Pe aceeași temă