17.7 C
București
miercuri, 29 mai 2024
AcasăPoliticăGorghiu: Nicolae Ciucă este favorit pentru a deveni candidat la preşedinţia României

Gorghiu: Nicolae Ciucă este favorit pentru a deveni candidat la preşedinţia României

Alina Gorghiu afirmă că premierul Nicolae Ciucă este favorit pentru a deveni candidat la președinția României, chiar dacă nu a existat în Partidul Naţional Liberal o discuţie legată de acest subiect.

„În privinţa candidaţilor la preşedinţie, mai avem doi ani şi ceva. E absolut prematur să emit opinii referitor la persoane însă, la nivel de principiu, pot să vă spun că Partidul Naţional Liberal în istoria recentă, post-Revoluţie, a avut candidat la preşedinţie preşedintele de partid, de altfel şi celelalte partide au cam respectat această regulă. Dar nu a fost o discuţie în Partidul Naţional Liberal referitoare la preşedinţie la acest moment. E mult prea devreme…„Este preşedintele partidului şi nu ai cum să nu îl vezi ca principalul candidat la funcţia pentru această demnitate în statul român”, a afirmat Alina Gorghiu duminică, în emisiunea Insider Politic, la Prima TV.

Posibili înlocuitori ai lui Klaus Iohannis

Mai sunt doi ani până la alegerile prezidenţiale, dar pare că românii nu mai vor politicieni de carieră, ci demnitari cu realizări pe plan internaţional.

Potrivit unui sondaj Sociopol, dat publicității luna trecută, este de aşteptat ca turul 2 din cadrul alegerilor prezidenţiale din 2024 să fie între Laura Codruţa Kovesi şi Mircea Geoană. Despre cei doi se vorbeşte în ultima vreme că ar putea fi posibili candidaţi în 2024 pentru a-i lua locul lui Klaus Iohannis.

Este însă o problemă – Mircea Geoană fiind secretar adjunct al NATO din 2019, nu mai figurează ca membru PSD din 2014, având conflicte cu liderii partidului de atunci. 

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Cristina
Cristina
Din iulie 2021 m-am alăturat echipei România Liberă, unde sunt editor și editorialist economic.
Cele mai citite

Procurorii și polițiștii continuă operațiunea “Jupiter”. Peste 150 de percheziții într-o singură zi

Operațiunea "Jupiter", pe care procurorii și polițiștii o derulează în această perioadă pe întregul teritoriu al României, a inclus, doar în ziua de miercuri,...

În New Delhi s-a înregistrat o temperatură record

Miercuri, autoritățile indiene au anunțat că New Delhi a atins un nou record național de temperatură, cu 52,3°C. Acest record a fost înregistrat la...

Clienţii Raiffeisen din Rusia nu vor mai putea efectua plăţi în dolari din 10 iunie

Subsidiara din Rusia a grupului bancar austriac Raiffeisen Bank International a anunţat miercuri că plăţile iniţiate în dolari nu vor mai fi disponibile începând...
Ultima oră
Pe aceeași temă