17.8 C
București
marți, 14 mai 2024
AcasăSpecialVIDEO. Incident neplăcut pentru Iohannis, pe aeroportul din Paris

VIDEO. Incident neplăcut pentru Iohannis, pe aeroportul din Paris

Președintele Klaus Iohannis a avut parte de un incident neplăcut pe aeroportul din Paris, când, în timp ce aștepta să se urce în mașina oficială nimeni nu a venit să îi ia haina, informează Mediafax.

 

Şeful statului a fost aşteptat la aeroport de reprezentanţii Ambasadei române la Paris, precum şi de oficiali din partea franceză.

Citește și: VIDEO. Iohannis se întâlnește cu Hollande la Paris

Soţia preşedintelui, Carmen Iohannis, a primit un buchet de flori şi s-a îndreptat spre maşină.

Preşedintele a rămas în dreptul maşinii, moment în care şi-a scos haina, aşteptând să îi fie luată de reprezentantul protocolului francez, care se afla lângă el. Pentru că acest lucru nu s-a întâmplat, Klaus Iohannis a fost deranjat de această stângăcie, a luat haina şi a pus-o pe capota maşinii, după care a urcat în maşină.

Citește și: Bogdan Aurescu, audiat la Senat în legătură cu gafa de la Ambasada din Paris

Haina a fost luată imediat de aghiotantul francez, care i-a înmânat-o şefului SPP, Lucian Pahonţu, care la rândul ei a dat-o șefei de protocol de la Cotroceni.

Preşedintele Iohannis a sosit la Hotel des Invalides, unde a fost primit cu ceremonial militar. Şeful statului a asistat la trecerea în revistă a Gărzii de Onoare şi s-au intonat imnurile României şi Franţei.

După ceremonialul oficial, şeful statului a fost primit, la Palatul Elysee, de preşedintele Francois Hollande. Cei doi au, în acest moment, convorbiri tete-a-tete, urmate de un dejun de lucru, la care va participa şi premierul Manuel Valls.

Cele mai citite

Bulgaria va avea avioane F-16 mai bune ca ale României și le va asigura mentenanța în țară

Bulgaria va avea avioane de luptă F-16 Block 70 și le va asigura mentenanța la o uzină din țară, fără să fie nevoită să...

CFR S.A. are în bugetul pe 2024 o alocare de 5,8 miliarde de lei pentru investiţii în infrastructura feroviară

Bugetul Companiei Naţionale de Căi Ferate CFR S.A. pe anul 2024 înregistrează o creştere de 62,24% a veniturilor totale faţă de anul anterior, respectiv...

Contraoferta lui Xi Jinping la Europa cu două viteze

Liderul chinez Xi Jinping a vizitat recent trei state europene: Serbia (care nu e membră a UE), Franța și Ungaria. Peste tot i s-a...
Ultima oră
Pe aceeași temă