21.3 C
București
duminică, 16 iunie 2024
AcasăSpecialUPDATE: LAPOVIŢĂ şi NINSOARE în sudul ţării, VÂNT PUTERNIC în sud-est şi...

UPDATE: LAPOVIŢĂ şi NINSOARE în sudul ţării, VÂNT PUTERNIC în sud-est şi la munte, până duminică. Oprea a avertizat prefecții

UPDATE: Viceprim-ministrul pentru securitate națională, ministrul afacerilor interne, Gabriel Oprea, a solicitat prefecților din județele Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu şi Călăraşi, unde, începând de sâmbătă după-amiază, sunt anunțate precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare, să se asigure că au fost luate toate măsurile pregătitoare pentru perioada rece.

Din dispoziția viceprim-ministrului pentru securitate națională, ministrul afacerilor interne, Gabriel Oprea, prefecții din județele Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu şi Călăraşi vor coordona personal acțiunile din aceste zile pentru a evita apariția unor situații de urgență generate de fenomenele meteorologice.

Avertismentul vicepremierului Gabriel Oprea vine în contextul în care Administrația Națională de Meteorologie  a emis o informare  meteo de lapoviță și ninsoare, precum și intensificări ale vântului pentru mai multe județe din sudul ţării, pentru intervalul 25 octombrie ora 16.00 – 26 octombrie ora 12.00.

—–

Lapoviţă şi ninsoare se vor înregistra, de sâmbătă după-amiază până duminică, în judeţele din sudul ţării, în special în Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu şi Călăraşi, iar în judeţele din sud-vest şi la munte, vântul va atinge viteze de până la 70 de kilometri pe oră, a anunţat ANM.

Potrivit informării emise de Administraţia Naţională de Meteorologie, de sâmbătă, ora 16.00, până duminică, la ora 12.00, în toată ţara vor fi precipitaţii mixte şi intensificări ale vântului.

În sudul ţării şi în special în judeţele Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu şi Călăraşi, ploile se pot transforma în lapoviţă şi ninsoare.

Vântul va continua să prezinte intensificări în sud-estul ţării şi pe crestele montane, cu viteze de 50-60 de kilometri pe oră, iar pe arii restrânse 60-70 de kilometri pe oră.

 

Cele mai citite

Oficiali: Suedia și Iranul au realizat un schimb de prizonieri în urma unei înțelegeri bilaterale

Suedia şi Iranul au efectuat sâmbătă un schimb de prizonieri, au declarat oficialii, Suedia eliberând un fost oficial iranian condamnat pentru rolul său într-o...

Sute de mii de oameni sunt în stradă în Franța împotriva ascensiunii extremei drepte la alegerile europarlamentare

UPDATE: Sunt violențe între manifestanți și polițiști la Paris după ce un agent al forțelor de ordine a smuls un steag al unuia dintre...

“Ucigașul tăcut” din România. O persoană moare la fiecare 30 de minute

Fenomenul grav în România este reprezentat de mortalitatea cauzată de infarctul miocardic. O persoană moare la fiecare 30 de minute. Această problemă de sănătate...
Ultima oră
Pe aceeași temă