16 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăSpecialUPDATE: LAPOVIŢĂ şi NINSOARE în sudul ţării, VÂNT PUTERNIC în sud-est şi...

UPDATE: LAPOVIŢĂ şi NINSOARE în sudul ţării, VÂNT PUTERNIC în sud-est şi la munte, până duminică. Oprea a avertizat prefecții

UPDATE: Viceprim-ministrul pentru securitate națională, ministrul afacerilor interne, Gabriel Oprea, a solicitat prefecților din județele Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu şi Călăraşi, unde, începând de sâmbătă după-amiază, sunt anunțate precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare, să se asigure că au fost luate toate măsurile pregătitoare pentru perioada rece.

Din dispoziția viceprim-ministrului pentru securitate națională, ministrul afacerilor interne, Gabriel Oprea, prefecții din județele Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu şi Călăraşi vor coordona personal acțiunile din aceste zile pentru a evita apariția unor situații de urgență generate de fenomenele meteorologice.

Avertismentul vicepremierului Gabriel Oprea vine în contextul în care Administrația Națională de Meteorologie  a emis o informare  meteo de lapoviță și ninsoare, precum și intensificări ale vântului pentru mai multe județe din sudul ţării, pentru intervalul 25 octombrie ora 16.00 – 26 octombrie ora 12.00.

—–

Lapoviţă şi ninsoare se vor înregistra, de sâmbătă după-amiază până duminică, în judeţele din sudul ţării, în special în Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu şi Călăraşi, iar în judeţele din sud-vest şi la munte, vântul va atinge viteze de până la 70 de kilometri pe oră, a anunţat ANM.

Potrivit informării emise de Administraţia Naţională de Meteorologie, de sâmbătă, ora 16.00, până duminică, la ora 12.00, în toată ţara vor fi precipitaţii mixte şi intensificări ale vântului.

În sudul ţării şi în special în judeţele Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu şi Călăraşi, ploile se pot transforma în lapoviţă şi ninsoare.

Vântul va continua să prezinte intensificări în sud-estul ţării şi pe crestele montane, cu viteze de 50-60 de kilometri pe oră, iar pe arii restrânse 60-70 de kilometri pe oră.

 

Cele mai citite

Bistrița: Un traficant de droguri este acuzat că a violat o minoră

La data de 16 mai 2024, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Bistrița Năsăud au dispus...

ELCEN o acuză pe Firea că a mințit la Realitatea Plus, în legătură cu falimentul RADET

Se încearcă din nou inducerea în eroare a opiniei publice în sensul în care ELCEN este considerată cauza falimentului RADET, transmit reprezentanții Electrocentrale București. Vă...

Iohannis a numit-o pe Monica-Cecilia Sitaru ambasadoarea României în 11 țări africane

Președintele României, Klaus Iohannis, a semnat vineri, 17 mai 2024, un decret prin care Monica-Cecilia Sitaru, ambasador extraordinar și plenipotențiar al României în Republica...
Ultima oră
Pe aceeași temă