28.1 C
București
duminică, 16 iunie 2024
AcasăSpecialRețetă tradițională rapidă: Alivancă

Rețetă tradițională rapidă: Alivancă

Alivanca este un preparat copt, cu brânză de vaci, făină de mălai și de grâu. Rețeta a fost scrisă de renumita autoare a unei cărți de bucate, Sanda Marin. Alinvanca este sățioasă și potrivită pentru mesele de prânz din weekendurile petrecute cu familia.

Citește și: 10 alimente care te feresc de răceala de PRIMĂVARĂ

Ingrediente

    – 400 g de brânză de vacă

    – patru ouă

    – patru linguri cu mălai

    – două linguri cu făină

    – două linguri cu smântână

    – o lingură cu unt

    – o ceașcă cu smântână

Mod de pregătire

Se amestecă brânza de vacă într-un castron, până când devine o cremă.

Se adaugă, pe rând, ouăle, mălaiul, făina, smântâna și untul.

Citește și: Care sunt noile recomandări OMS legate de consumul de zahăr la adulți și copii

Se pune sare.

Se amestecă bine compoziția și se varsă într-o tavă unsă cu unt sau acoperită cu foi de varză.

Se coace la cuptor la foc potrivit.

Se taie în bucăți și se servește fierbinte cu smântână proaspătă.

Sursă: Marin, Sanda (1993). Carte de bucate. Editura Orizont. București

Cele mai citite

Donald Trump a participat la o slujbă religioasă, alături de persoanele de culoare

În weekend, Donald Trump, împreună cu o serie de republicani, a participat la o slujbă religioasă într-o biserică din Detroit, cu enoriași de culoare. ...

170 de români au așteptat zece ore pe aeroportul din Antalya după ce s-a stricat avionul care urma să-i aducă acasă

170 de turiști români au așteptat peste zece ore pe aeroportul din orașul Antalya (Turcia), după ce avionul la care cumpăraseră bilete, care urma...

Un român a fost ucis în Congo iar alți doi sunt răniți

Un cetățean român a fost ucis în Congo iar alți doi români sunt răniți, a anunțat Ministerul Afacerilor Externe (MAE) al României în ziua...
Ultima oră
Pe aceeași temă