23.3 C
București
miercuri, 26 iunie 2024
AcasăSpecialRețetă tradițională rapidă: Alivancă

Rețetă tradițională rapidă: Alivancă

Alivanca este un preparat copt, cu brânză de vaci, făină de mălai și de grâu. Rețeta a fost scrisă de renumita autoare a unei cărți de bucate, Sanda Marin. Alinvanca este sățioasă și potrivită pentru mesele de prânz din weekendurile petrecute cu familia.

Citește și: 10 alimente care te feresc de răceala de PRIMĂVARĂ

Ingrediente

    – 400 g de brânză de vacă

    – patru ouă

    – patru linguri cu mălai

    – două linguri cu făină

    – două linguri cu smântână

    – o lingură cu unt

    – o ceașcă cu smântână

Mod de pregătire

Se amestecă brânza de vacă într-un castron, până când devine o cremă.

Se adaugă, pe rând, ouăle, mălaiul, făina, smântâna și untul.

Citește și: Care sunt noile recomandări OMS legate de consumul de zahăr la adulți și copii

Se pune sare.

Se amestecă bine compoziția și se varsă într-o tavă unsă cu unt sau acoperită cu foi de varză.

Se coace la cuptor la foc potrivit.

Se taie în bucăți și se servește fierbinte cu smântână proaspătă.

Sursă: Marin, Sanda (1993). Carte de bucate. Editura Orizont. București

Cele mai citite

Transformă-ți grădina cu acoperișuri tip pergolă: De la pergole retractabile de lux la soluții All seasons

Grădina ta poate deveni o oază de relaxare și eleganță cu acoperișurile de pergolă potrivite. De la soluții high-tech retractabile la opțiuni all seasons...

15 ani de la moartea lui Michael Jackson

Michael Jackson, supranumit „Regele Muzicii Pop”, este comemorat în această zi, pe 25 iunie 2024, la 15 ani de la moartea sa. Artistul legendar...

Schimbări în Conducerea Lidl România

Schimbări în Conducerea Lidl România: Marco Giudici preia o funcție de conducere în Grupul Lidl, iar rolul lui este preluat de José Alberto Chueca...
Ultima oră
Pe aceeași temă