26.2 C
București
luni, 15 iulie 2024
AcasăLifestyle15 ani de la moartea lui Michael Jackson

15 ani de la moartea lui Michael Jackson

Michael Jackson, supranumit „Regele Muzicii Pop”, este comemorat în această zi, pe 25 iunie 2024, la 15 ani de la moartea sa.

Artistul legendar s-a născut pe 29 august 1958, în Gary, Indiana, și și-a început cariera alături de frații săi în faimoasa formație The Jackson 5. Cu o voce remarcabilă și un talent incontestabil, a captivat rapid inimile fanilor din întreaga lume. Totuși, ascensiunea sa fulminantă a venit odată cu debutul solo prin albumul „Off the Wall” în 1979, urmat de capodopera „Thriller” în 1982. Acest album rămâne cel mai bine vândut din istorie, conținând hituri care au redefinit industria muzicală precum „Billie Jean”, „Beat It” și „Thriller”.

Michael Jackson nu s-a remarcat doar ca un cântăreț de excepție, ci și ca un dansator inovator, fiind creatorul mișcării iconice moonwalk. Videoclipurile sale, în special cele pentru piesele „Thriller”, „Bad” și „Smooth Criminal”, au devenit repere definitive ale producțiilor muzicale, marcându-l ca o influență majoră în cultura pop.

Moștenirea lui Michael Jackson continuă să trăiască prin contribuțiile sale artistice și impactul profund pe care l-a avut asupra muzicii și artei scenice.

Urmărește România Liberă pe XFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă