Pastele linguine cu busuioc, pătrunjel, usturoi şi parmezan sunt delicioase şi se pregătesc repede şi uşor.
Ingrediente
- 750 g de roşii mărunţite
- 150 g de busuioc proaspăt, mărunţit
- 50 ml de ulei de măsline extravirgin
Citeşte şi: Răsfăţ culinar de vară. Salată cu tofu, servită în coajă de pepene roşu
- 50 g de pătrunjel mărunţit
- două linguri cu mentă proaspătă, mărunţită
- două linguriţe cu coajă de portocală rasă
Citeşte şi: Reţetă pentru un prânz delicios şi hrănitor la serviciu sau în călătorie: Wrap cu carne de curcan
- trei căţei de usturoi, mărunţiţi
- piper după gust
- 370 g de paste linguine
- 50 g de parmezan ras
Mod de pregătire
Citeşte şi: Prânz sățios și hrănitor: Paste rigatoni cu legume și stafide aurii
Într-un vas mare, se amestecă roşiile, busuiocul, uleiul de măsline, pătrunjelul, coaja de portocală, usturoiul şi piperul.
Se lasă amestecul în vas între 30 de minute şi două ore, la temperatura camerei.
Se fierb pastele conform instrucţiunilor de pe pachet. Se scurg şi se varsă peste amestec.
În final, se adaugă parmezanul ras.