29.7 C
București
duminică, 2 iunie 2024
AcasăSpecialRomânia, în topul țărilor în care Ungaria a căutat informații despre evazioniști

România, în topul țărilor în care Ungaria a căutat informații despre evazioniști

România se află, alături de Germania și Slovacia, în topul țărilor în care Ungaria a transmis, în prima jumătate a anului, aproape 2.000 de solicitări altor țări pentru informații legate de posibili evazioniști, informează Mediafax.

Autoritatea fiscală a transmis cele mai multe solicitări în cele trei țări, în principal pentru a clarifica aspecte legate de TVA, a declarat purtătorul de cuvânt al instituției, Peter Andras Kis, pentru Napi Gazdasag.

Cei mai mulți dintre evazioniști se fac vinovați de nerespectarea unor reglementări ale Uniunii Europene.

Autoritățile din restul statelor membre răspund mai rapid cererilor pentru informații decât cele din state extracomunitare, scrie publicația ungară.

Potrivit unui studiu al Comisiei Europene, publicat în octombrie anul trecut, Ungaria înregistra un deficit de încasare a TVA, diferența între veniturile preconizate și cele colectate, de 25%. Astfel, autoritățile din Ungaria nu au încasat în anul 2012 (la care se referă datele din raport) suma de 2,97 miliarde de euro, la venituri teoretice de 12,06 miliarde de euro.

La nivelul UE, rata veniturilor necolectate a fost de 16%, sau 177,2 miliarde de euro.

În România, deficitul la încasarea TVA pentru anul 2012 a fost de aproape două ori mai mare decât cel din Ungaria, de 44%, respectiv 8,84 miliarde de euro dintr-un total de venituri teoretice de 20,05 miliarde de euro.

Cele mai citite

UE vrea să-și dezvolte producția de armament. Firme din Germania pot revitaliza industria de apărare a României

Președintele Senatului, Nicolae Ciucă, fost ministru al Apărării, consideră că industria de apărare din România are șanse să se revitalizeze prin colaborarea cu firme...

Ciucă, Burduja și Ionuț Stroe au fost împreună pe stadion

Trei lideri de vârf al PNL, Nicolae Ciucă, Sebastian Burduja și Ionuț Stroe, au fost împreună la Stadionul „Arcul de Triumf” din București, în...

Ministerul Economiei și Turismului prezintă salata cu icre de crap, unul dintre cele 13 produse românești protejate

Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului prezintă "salata tradițională cu icre de crap", precizând că acest aliment se află "pe lista produselor cu indicație geografică...
Ultima oră
Pe aceeași temă