1 C
Bucharest
Thursday, 7 December 2023
HomeSpecialRomânia, în topul țărilor în care Ungaria a căutat informații despre evazioniști

România, în topul țărilor în care Ungaria a căutat informații despre evazioniști

România se află, alături de Germania și Slovacia, în topul țărilor în care Ungaria a transmis, în prima jumătate a anului, aproape 2.000 de solicitări altor țări pentru informații legate de posibili evazioniști, informează Mediafax.

Autoritatea fiscală a transmis cele mai multe solicitări în cele trei țări, în principal pentru a clarifica aspecte legate de TVA, a declarat purtătorul de cuvânt al instituției, Peter Andras Kis, pentru Napi Gazdasag.

Cei mai mulți dintre evazioniști se fac vinovați de nerespectarea unor reglementări ale Uniunii Europene.

Autoritățile din restul statelor membre răspund mai rapid cererilor pentru informații decât cele din state extracomunitare, scrie publicația ungară.

Potrivit unui studiu al Comisiei Europene, publicat în octombrie anul trecut, Ungaria înregistra un deficit de încasare a TVA, diferența între veniturile preconizate și cele colectate, de 25%. Astfel, autoritățile din Ungaria nu au încasat în anul 2012 (la care se referă datele din raport) suma de 2,97 miliarde de euro, la venituri teoretice de 12,06 miliarde de euro.

La nivelul UE, rata veniturilor necolectate a fost de 16%, sau 177,2 miliarde de euro.

În România, deficitul la încasarea TVA pentru anul 2012 a fost de aproape două ori mai mare decât cel din Ungaria, de 44%, respectiv 8,84 miliarde de euro dintr-un total de venituri teoretice de 20,05 miliarde de euro.

Cele mai citite

Patru persoane rănite, dintre care una grav, într-un atac armat la Bruxelles

Patru persoane au fost rănite, dintre care una grav, miercuri seară, într-un atac armat pe o arteră comercială importantă din Bruxelles, a anunţat poliţia...

Crește tensiunea dintre Venezuela și Guyana legat de regiunea Essequibo

Comunitatea internaţională este îngrijorată de tensiunea tot mai mare dintre Venezuela şi Guyana în legătură cu Essequibo, regiune bogată în petrol aflată în dispută...
00:01:46

Cum se pregătește echipa de eliminare a bombelor de la Paris pentru Jocurile Olimpice

Echipa de eliminare a bombelor poliției din Paris se așteaptă ca Jocurile Olimpice din 2024 să fie o „provocare considerabilă”. Reuters are o imagine...
Ultima oră
Pe aceeași temă