28.3 C
București
vineri, 21 iunie 2024
AcasăSpecialFOTO+VIDEO. Gara de Est din Budapesta, EVACUATĂ

FOTO+VIDEO. Gara de Est din Budapesta, EVACUATĂ

UPDATE: Traficul a fost reluat, marţi, în gara Keleti, din Budapesta, dar imigranţii nu au voie să intre, informează Mediafax.

Astfel, traficul a fost reluat, după ce gara a fost închisă timp de aproximativ o oră, din cauza unei operaţiuni a poliţiei, a declarat la postul public de televiziune M1 un purtător de cuvânt al companiei feroviare MAV, Viktor Vaczi.

—————

Gara de Est din Budapesta a fost evacuată în cursul zilei de marți, întrucât refugiații s-au înghesuit în trenuri. Astfel, măsura a fost luată pentru a-i împiedica să ajungă în Germania și Austria, conform Mediafax.

În acest moment, niciun tren nu mai pleacă și nici nu mai intră în gară.

De asemenea, a fost decisă suspendarea traficului, pe o perioadă nedeterminată, datorită afluxului mare de imigranți care încercau să urce în trenurile care mergeau spre Austria și Germania. 

Sute de imigranţi s-au îmbrâncit, marţi dimineaţă, în încercarea de a urca la bordul unui tren care urma să plece spre Viena şi Munchen, dar aceştia au fost blocaţi de poliţie.

Mai mulţi imigranţi au denunţat faptul că au cheltuit sute de euro pe bilete de tren, după ce poliţia spusese că vor putea pleca.

Sute de imigranţi se află în afara gării Keleti, după ce li s-a spus să părăsească imobilul, iar poliţia a format un cordon de securitate la intrarea principală şi la celelalte puncte de acces, potrivit agenţiei MTI.

 

Cele mai citite

Decizia pe care vrea să o ia Barcelona în legătură cu turiștii. “Parlamentul catalan ne autorizează” 

Primarul orașului Barcelona din nord-estul Spaniei, într-o declarație vineri, a anunțat intenția municipalității de a pune capăt închirierii apartamentelor turistice până în 2029. Măsura...

În comunele Chețani și Poșaga se va organiza un nou tur de scrutin

Autoritatea Electorală Permanentă a anunțat organizarea unui nou tur de scrutin pentru funcția de primar în comunele Chețani, județul Mureș, și Poșaga, județul Alba,...

Ministrul Afacerilor Externe, Luminiţa Odobescu, a avut o întrevedere cu secretarul de stat al SUA, Antony Blinken

Ministrul Afacerilor Externe, Luminiţa Odobescu, s-a întâlnit vineri cu secretarul de stat al SUA, Antony Blinken, la sediul Departamentului de Stat. Această întâlnire a marcat...
Ultima oră
Pe aceeași temă