29.7 C
București
duminică, 2 iunie 2024
AcasăInternaționalPremiile CESAR 2014: Printre nominalizaţi se află Julie Gayet, presupusa iubită a...

Premiile CESAR 2014: Printre nominalizaţi se află Julie Gayet, presupusa iubită a preşedintelui francez François Hollande.

Actriţa franceză a fost nominalizată pentru rolul interpretat în “Quai d’Orsay”, un film regizat de Bertrand Tavernier, în care o interpretează pe Valérie Dumontheil, consilierul pe probleme africane al ministrului de Externe francez, informează huffingtonpost.com.

Nominalizările la premiile César 2014, considerate echivalentul francez al premiilor Oscar, au fost anunţate de Alain Terzian.

La categoria ei, Julie Gayet va concura cu Géraldine Pailhas (“Jeune et jolie”), Adèle Haenel (“Suzanne”), Françoise Fabian (“Les Garçons et Guillaume, à table!”) şi Marisa Borini (“Un château en Italie”) – care este mama Carlei Bruni.

Julie Gayet a câştigat premiul Romy-Schneider şi cel pentru cea mai bună actriţă europeană la Festivalul de Film de la Bruxelles, în 1997, pentru rolul din filmul “Sélect Hôtel”. În 2009, a fost desemnată cea mai bună actriţă la Festivalul Internaţional de Film de la Tokyo pentru rolul din pelicula “8 fois debout”.

Filmul “Les garçons et Guillaume, à table!”, regizat de Guillaume Gallienne, a primit cele mai multe nominalizări – 10 – la premiile César 2014.

În topul producţiilor care au primit cele mai multe nominalizări urmează filmele “Adèle: Capitolele 1 şi 2/ La Vie d’Adèle” şi “L’Inconnu du lac”, cu câte opt nominalizări, şi “La Vénus à la fourrure”, cu şapte nominalizări.

Organizatorii galei vor aduce şi două omagii speciale în timpul evenimentului: lui Patrice Chéreau, decedat pe 7 octombrie 2013, şi lui Henri Langlois, fondatorul Cinematecii franceze.

Cécile de France va fi gazda principală a galei premiilor César 2014, iar ediţia din acest an va fi prezidată de François Cluzet.

Cea de-a 39-a gală de decernare a premiilor César va avea loc pe 28 februarie, la Théâtre du Châtelet din Paris, şi va fi difuzată în direct de postul Canal+.

Cele mai citite

Cu 42% mai multe probe de laborator la legumele şi fructele din producţia autohtonă

Autoritatea Naţională Fitosanitară (ANF) va efectua în acest cu 42% mai multe probe de laborator la legumele şi fructele din producţia autohtonă, comparativ cu...

UE vrea să-și dezvolte producția de armament. Firme din Germania pot revitaliza industria de apărare a României

Președintele Senatului, Nicolae Ciucă, fost ministru al Apărării, consideră că industria de apărare din România are șanse să se revitalizeze prin colaborarea cu firme...

Ancelotti, după ce a devenit cel mai titrat antrenor din istoria Ligii Campionilor: „Pare un vis, dar este realitate”

După ce Real Madrid a învins-o cu 2-0 pe Dortmund și a câștigat Liga Campionilor, antrenorul „galacticilor”, Carlo Ancelotti, a declarat că totul pare...
Ultima oră
Pe aceeași temă