15.7 C
București
luni, 20 mai 2024
AcasăSpecialRomânia, pe locul 70 din 136, la egalitatea dintre sexe

România, pe locul 70 din 136, la egalitatea dintre sexe

România ocupă locul 70 din 136 în ceea ce priveşte egalitatea dintre genuri, arată raportul global care analizează egalitatea dintre femei şi bărbaţi, conform BBC News.

Primul loc în Global Gender Report, analiză elaborată de Forumul Economic Mondial, este ocupat de Islanda, în timp ce ţările nordice se află poziţiile următoare- Finlanda (2), Norvegia (3) şi Suedia (4).

În ceea ce îi priveşte pe vecini, Serbia ocupă locul 42, Bulgaria, 43, Republica Moldova este pe poziţia 52, iar Ucraina, pe locul 64. Numai Ungaria se află sub România, pe locul 84. 

Legat de speranţa de viaţă, România se află pe locul 34 din 136 de ţări.

În ceea ce priveşte accesul la educaţie,  datele raportului situează România pe locul 50 (faţă de Republica Moldova- locul 74), iar legat de accesul pe piaţa muncii, ţara noastră se află pe locul 55, mai jos decât Republica Moldova, care este pe poziţia 30.

Legat de reprezentarea femeilor la nivel politic, România se situează pe locul 91. Ungaria ocupă locul 120, Ucraina, locul 119, Republica Moldova, 87, Bulgaria, 58, iar Serbia – 39.

 

 

 

Cele mai citite

Accident pe Dunăre. Două persoane au murit, iar alte cinci sunt date dispărute

Două persoane au fost ucise și alte cinci au fost date dispărute în urma unei coliziuni între o ambarcațiune cu motor de mici dimensiuni...

Ministerul Finanţelor: Numărul posturilor ocupate în instituţiile şi autorităţile publice a scăzut uşor în martie 2024

Numărul posturilor ocupate în instituţiile şi autorităţile publice din România era, în martie 2024, de 1.289.540, cu 425 mai puţine comparativ cu luna anterioară...

Avertisment al Poliției Române și al Asociației Române a Băncilor

Poliția Română, Directoratul Național de Securitate Cibernetică și Asociația Română a Băncilor atrag atenția, prin intermediul proiectului național de conștientizare Siguranta Online, cu privire...
Ultima oră
Pe aceeași temă