24.8 C
București
luni, 17 iunie 2024
AcasăGDPRPoluarea din aer este OFICIAL un factor CANCERIGEN, anunţă OMS

Poluarea din aer este OFICIAL un factor CANCERIGEN, anunţă OMS

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), a anunţat joi că a inclus poluarea din aer în categoria factorilor cancerigeni, informează Mediafax.

“Experţii au ajuns la concluzia (…) că există dovezi suficiente pentru a spune că expunerea la poluarea din aer cauzează cancer pulmonar. Ei au notat, de asemenea, o asociere pozitivă cu un risc ridicat de cancer al vezicii urinare”, precizează Agenţia Internaţională pentru Cercetări asupra Cancerului (IARC), un organism specializat al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), într-un comunicat.

Mai mulţi experţii internaţionali s-au reunit la Lyon pentru a analiza studiile realizate pe mai multe mii de persoane, monitorizate câteva decenii. Pentru moment, datele nu au permis medicilor să determine dacă un anumit grup de persoane (femei sau bărbaţi, tineri sau persoane în vâstă) este mai vulnerabil.

Cele mai recente date ale OMS arată faptul că, în 2010, 223.000 de persoane au decedat din cauza unui cancer pulmonar asociat cu poluarea atmosferică.

OMS va publica toate concluziile acestei reuniuni, de o manieră detaliată, săptămâna viitoare, în prestigioasa revistă medicală britanică The Lancet.

Cele mai citite

VIDEO. Edi Iordănescu pregătit pentru partida cu Ucraina: “Echipa noastră va da totul”

Selecționerul echipei naționale de fotbal a României, Edward Iordănescu, a făcut declarații într-o conferință de presă desfășurată la München, înaintea partidei cu Ucraina, prima...

Donald Trump a participat la o slujbă religioasă, alături de persoanele de culoare

În weekend, Donald Trump, împreună cu o serie de republicani, a participat la o slujbă religioasă într-o biserică din Detroit, cu enoriași de culoare. ...

BACALAUREAT 2024. Luni are loc proba de limba și literatura română 

Peste 134.000 de candidaţi înscrişi la examenul de Bacalaureat, sesiunea iunie - iulie 2024, susţin luni prima probă la Limba şi literatura română -...
Ultima oră
Pe aceeași temă