25.7 C
București
marți, 21 mai 2024
AcasăSportGeoană: Băsescu ştie cel mai bine cum s-au fraudat prezidenţialele

Geoană: Băsescu ştie cel mai bine cum s-au fraudat prezidenţialele

Senatorul PSD Mircea Geoană, fost candidat la Preşedinţie, susţine că Traian Băsescu ştie cel mai bine cum s-au fraudat prezidenţialele din 2009, social-democratul afirmând că preşedintele “aşa a câştigat al doilea mandat” la Cotroceni.

“Domnul Traian Băsescu ştie cel mai bine cum s-au fraudat alegerile prezidenţiale din 2009. Cum persoane decedate au votat, cum la Paris a fost un vot la 13 secunde, cum s-au tipărit buletine de vot în plus, cum s-au modificat procesele verbale. Domnul Băsescu ştie mai bine ca oricine toate aceste lucruri, pentru că aşa a câştigat al doilea mandat de preşedinte. Am trimis în 2009 sute de mii de dovezi la CC, fără a fi măcar analizate. Şi dacă tot ştie atât de bine cum s-au fraudat alegerile prezidenţiale din 2009, de ce nu ne spune şi nouă cum a făcut? Astfel vom şti cum putem preveni astfel de situaţii total nedemocratice şi ilegale pe viitor”, afirmă Geoană în comunicat de presă.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, marţi, despre rechizitoriul din dosarul lui Liviu Dragnea privind fraudarea referendumului, că acelaşi mecanism a fost folosit de PSD în 2009, la alegerile prezidenţiale, transmite Mediafax.

Preşedintele a arătat că a citit o parte din rechizitoriul din dosarul lui Liviu Dragnea privind fraudarea referendumului, şi a arătat că îl va citi integral până miercuri, pentru că documentul prezintă “o epopee a furtului în campanie”.

“Cu acelaşi mecanism au mai furat o dată, cel puţin în 2009, iar în 2004 am suspectat calculatorul. Dar în 2009, la alegerile prezidenţiale, PSD a utilizat exact acelaşi mecanism de furt”, a declarat preşedintele Traian Băsescu.

Cele mai citite

Ministrul german al economiei Robert Habeck susține strategia de a investi în combinate siderurgice

Ministrul german al economiei Robert Habeck a justificat miliardele de euro investite de ţara sa în fabrici de oţel verde prin nevoia de a...

Defecțiune la metrou, ce afectează intervalul de timp la care sosesc trenurile

Circulaţia trenurilor de metrou pe Magistrala 2 Berceni - Tudor Arghezi se desfăşoară momentan la un interval de 6 minute, din cauza unor defecţiuni...

Benjamin Netanyahu este „dezgustat” de mandatul de arestare cerut de către procurorul-şef al CPI Karim Khan

Premierul israelian Benjamin Netanyahu anunţă luni că ”respinge cu dezgust” mandate de arestare cerute de către procurorul-şef Curţii Penale Internaţionale (CPI) Karim Khan, atât...
Ultima oră
Pe aceeași temă