13.3 C
București
luni, 20 mai 2024
AcasăSpecialCauțiunea lui Ghiță, acceptată de DNA. Cu ce a garantat deputatul

Cauțiunea lui Ghiță, acceptată de DNA. Cu ce a garantat deputatul

Cauțiunea impusă de DNA, în valoare de 56 de milioane de lei a fost acceptată. Deputatul a depus bunuri a căror valoare depășește limita impusă de procurori pentru ca acesta să fie cercetat sub control judiciar. 

Potrivit DNA, ”la data de 28 aprilie 2016, procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Ploiești au admis cererea inculpatului GHIȚĂ SEBASTIAN AURELIAN, deputat în Parlamentul României, de constituire a cauțiunii în limita sumei de 59.417.133 lei, prin depunerea de garanții reale imobiliare și mobiliare asupra mai multor bunuri imobile, bunuri mobile reprezentând echipamente ce aparțin unei societăți comerciale și opere de artă, toate în valoare de 86.652.513,50 lei”„.

În conformitate cu dispoziţiile art. 217 C pr. pen. cauţiunea garantează participarea inculpatului la procesul penal şi respectarea de către acesta a obligaţiilor, putând servi pentru repararea pagubelor cauzate prin infracţiune, a cheltuielilor judiciare sau a amenzii.

Inculpatului Ghiță Sebastian Aurelian i-a fost adusă la cunoştinţă ordonanţa privind admiterea cererii de consemnare a cauţiunii şi dispunerea sechestrului asiguratoriu în conformitate cu dispoziţiile CPP.

Citește și: UPDATE. Sebastian Ghiţă a depus la DNA noi documente pentru acoperirea cauţiunii

Inițial, deputatul Sebastian Ghiţă a depus garanţii mobiliare şi imobiliare în contul cauţiunii de 13 milioane de euro stabilită de procurorii anticorupţie, surse declarând la acel moment că respectivele bunuri aparţin unei societăţi controlate de parlamentar. 

Citește și: Sebastian Ghiţă contestă cauţiunea de 13 milioane de euro

Ulterior, DNA Ploieşti a respins cauţiunea depusă de Ghiţă, pe motiv că bunurile nu acopereau suma de 13 milioane de euro, procurorii acordându-i termen până joi pentru a depune noi garanţii, astfel încât întreaga sumă să fie acoperită. 

Cele mai citite

ANCOM: Veniturile raportate de sectorul telecom din România au stagnat la 3,4 miliarde de euro, în 2023

Numărul utilizatorilor de Internet fix care au ales servicii prin fibră optică a ajuns la cinci milioane, la finele anului 2023, în creştere cu...

Ucraina a scufundat în Marea Neagră încă o navă rusească, tip vânător de mine

Un atac al Ucrainei a scufundat în Marea Neagră încă o navă rusească, Kovrovets, de tip vânător de mine, a anunțat Comandamentul Flotei din...

Premierul slovac Fico se află în afara oricărui pericol, dar starea sa este gravă

Premierul slovac Robert Fico nu mai este în pericol imediat, dar se află în continuare în stare gravă, a declarat duminică adjunctul său, la...
Ultima oră
Pe aceeași temă