28.3 C
București
vineri, 21 iunie 2024
AcasăSpecialPercheziții în București, într-un dosar de evaziune și spălare de bani

Percheziții în București, într-un dosar de evaziune și spălare de bani

Poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, fac, miercuri dimineață,șase percheziții domiciliare în municipiul Bucureşti. Șase persoane vor fi aduse la audieri, într-un dosar privind săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală şi spălarea banilor, în domeniul prestărilor de servicii.

Potrivit anchetatorilor,  bănuiţii au înregistrat în evidenţa contabilă facturi de la firme „fantomă”,ca fiind achiziţii în domeniul publicităţii, comerţului cu materiale de construcţii, construcţii, firme de pază şi service-uri auto, în vederea deducerii taxei pe valoare adăugată şi reducerii impozitului pe profit.

Prejudiciul creat bugetului consolidat al statului este de aproximativ 4.200.000 de lei, din care, până în prezent, a fost recuperată suma de peste 750.000 de lei.

Persoanele vizate urmează a fi audiate la sediul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Poliţiei Sectorului 3.

Acţiunea beneficiază de suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române.

Cele mai citite

Cine este Rareș Hopincă, învingătorul de la sectorul 2?

Sectoarele 2,3 și 4, partea de est a Bucureștiului, poetic denumite scutul de răsărit, vor fi conduse de Rareș Hopincă, Robert Negoiță și Daniel...

Din ce în ce mai greu pentru România. Ucraina obține cele trei puncte în partida cu Slovacia

Selecționata Ucrainei a obținut o victorie importantă împotriva echipei Slovaciei, cu scorul de 2-1 (0-1), vineri, pe Dusseldorf Arena, în cadrul Grupei E a...

VIDEO. Ciolacu, despre când va fi stabilită data primului tur al prezidențialelor

Premierul Marcel Ciolacu i-a solicitat ministrului Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, să pregătească proiectul hotărârii de guvern privind alegerile prezidenţiale, menţionând că, în urma deciziilor...
Ultima oră
Pe aceeași temă