17.2 C
București
vineri, 17 mai 2024
AcasăSpecialPercheziții în București, într-un dosar de evaziune și spălare de bani

Percheziții în București, într-un dosar de evaziune și spălare de bani

Poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, fac, miercuri dimineață,șase percheziții domiciliare în municipiul Bucureşti. Șase persoane vor fi aduse la audieri, într-un dosar privind săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală şi spălarea banilor, în domeniul prestărilor de servicii.

Potrivit anchetatorilor,  bănuiţii au înregistrat în evidenţa contabilă facturi de la firme „fantomă”,ca fiind achiziţii în domeniul publicităţii, comerţului cu materiale de construcţii, construcţii, firme de pază şi service-uri auto, în vederea deducerii taxei pe valoare adăugată şi reducerii impozitului pe profit.

Prejudiciul creat bugetului consolidat al statului este de aproximativ 4.200.000 de lei, din care, până în prezent, a fost recuperată suma de peste 750.000 de lei.

Persoanele vizate urmează a fi audiate la sediul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Poliţiei Sectorului 3.

Acţiunea beneficiază de suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române.

Cele mai citite

Impostura snoabă și propaganda veselă

Obsesia multor snobi care ce îmbogățesc peste măsură este să devină artiști prin intermediul banilor. Întâi își tot dichisesc și bibilesc casa de un...

ELCEN o acuză pe Firea că a mințit la Realitatea Plus, în legătură cu falimentul RADET

Se încearcă din nou inducerea în eroare a opiniei publice în sensul în care ELCEN este considerată cauza falimentului RADET, transmit reprezentanții Electrocentrale București. Vă...

Bistrița: Un traficant de droguri este acuzat că a violat o minoră

La data de 16 mai 2024, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Bistrița Năsăud au dispus...
Ultima oră
Pe aceeași temă