20.8 C
București
vineri, 7 iunie 2024
AcasăSpecialPreşedintele CJ Galaţi, cercetat pentru conflict de interese

Preşedintele CJ Galaţi, cercetat pentru conflict de interese

Preşedintele Consiliului Judeţului (CJ) Galaţi, Nicolae Bacalbaşa s-a ales cu o sesizare depusă pe numele său la Agenţia Naţională de Integritate (ANI), după ce ar fi intrat în conflict de interese prin faptul că şi-a pus semnătura pe documentul prin care a fost retras un raport de audit într-un caz în care era implicat.

Ieri, sesizarea a fost trasmisă la ANI, de preşedintele PDL Galaţi, Doru Resmeriţă, după ce un cotidian local a publicat un articol al cărui titlu era „Decizie controversată a şefului CJ Galaţi: Nicolae Bacalbaşa scutit de o imputaţie de 200.000 de euro”.

„Am citit un articol în legătură cu acel raport de audit care a constatat, în 2011, că în 2004, domnul Bacalbaşa, pe atunci directorul spitalului judeţean, a reziliat unilateral un contract, motiv pentru care firma căreia i s-a reziliat contractul a câştigat în instanţă şi i s-au plătit aproape 12 miliarde de lei vechi.

Ulterior, în anul 2011, a venit controlul Serviciului de Audit de la Consiliul Judeţului, care a constatat că acea sumă a fost plătită prin rezilierea unilaterală şi din vina directorului spitalului judeţean de atunci, actualmente preşedintele Consiliului Judeţean, Nicolae Bacalbaşa.

În consecinţă, pe baza acelui raport de audit, spitalul judeţean a acţionat în instanţă pentru recuperarea prejudiciului. După ce Bacalbaşa Nicolae a ajuns preşedintele Consiliului Judeţean, pe data de 5 octombrie 2012, a retras raportul de audit, ca să-l ajute în instanţă. Retractarea este semnată de preşedintele Consiliului Judeţean, Nicolae Bacalbaşa”, a declarat preşedintele PDL Galaţi.

Caz flagrant

Semnătura pe care Nicolae Bacalbaşa şi-a pus-o pe documentul nr. 4.800/05.10.2012, referitor la „retractare raport de audit nr. 8.528/07.11.2011”, constituie conflict de interese şi în consecinţă pe numele acestuia va fi depusă o sesizare la ANI: „În condiţiile Legii 161, care prevede incompatibilităţile şi conflictele de interese, conflictul de interese vizează cazul persoanei ce exercită o demnitate publică sau o funcţie publică şi are un interes personal, de natură patrimonială, care ar putea influenţa îndeplinirea cu obiectivitate a atribuţiunilor ce-i revin potrivit Constituţiei şi altor acte normative. Aşadar, este un caz clasic de conflict de interese prin care cineva, deţinând o demnitate publică, îşi creează un avantaj patrimonial prin semnarea acestui document, fapt prin care a intrat în conflict de interese”, a precizat preşedintele PDL Galaţi, Doru Resmeriţă.

Cele mai citite

Cu trei zile înainte de alegeri, Guvernul majorează salariul minim brut la 3.700 de lei. Capcana din această majorare

Premierul Marcel Ciolacu a anunţat, joi, în şedinţa Executivului, că va creşte de la 1 iulie salariul minim de la 3300 la 3700...

Iga Swiatek și Jasmine Paolini se vor lupta pentru marele trofeu de la Roland Garros

Tenismena poloneză Iga Swiatek s-a calificat în finala turneului de Grand Slam de la Roland Garros, după ce a învins-o în două seturi...

PNL a respins creșterea TVA, ținând inflația sub control

Partidul Național Liberal își ține în continuare promisiunea făcută românilor: fără creșteri de taxe și impozite în acest an. În urmă cu șase luni,...
Ultima oră
Pe aceeași temă