27.6 C
București
duminică, 21 iulie 2024
AcasăȘtirile zileiIga Swiatek și Jasmine Paolini se vor lupta pentru marele trofeu de...

Iga Swiatek și Jasmine Paolini se vor lupta pentru marele trofeu de la Roland Garros

Tenismena poloneză Iga Swiatek s-a calificat în finala turneului de Grand Slam de la Roland Garros, după ce a învins-o în două seturi pe americanca Coco Gauff, cu scorul de 6-2, 6-4. În finală, liderul clasamentului WTA se va duela cu italianca Jamsine Paolini, care a surclasat-o în penultimul act pe rusoaica Mirra Andreeva, în două seturi clare, scor 6-3, 6-1.

Liderul clasamentului WTA a avut nevoie de o oră şi 37 de minute pentru a trece de americanca Gauff, locul trei mondial, pentru a 11-a oară în cele 12 întâlniri directe.

Pentru a-și trece în palmares al patrulea succes pe zgura pariziană, Swiatek va trebui să o învingă pe italianca Jasmine Paolini, locul 15 WTA, care a învins-o în cealaltă semifinală pe rusoaica Mirra Andreeva, în două seturi clare, scor 6-3, 6-1.

Dacă va reuși victoria împotriva Igăi Swiatek, Jasmine Paolini va deveni prima jucătoare care o bate pe sportiva poloneză în finala Roland Garros.

Iga Swiatek a câştigat de trei ori turneul de la Roland Garros, în 2020, 2022 şi 2023, şi are în palmares şi o victorie la US Open, în 2022.

Urmărește România Liberă pe XFacebook și Google News!

Redacția
Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri internaționale. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă