37.8 C
București
vineri, 19 iulie 2024
AcasăPoliticăPNL a respins creșterea TVA, ținând inflația sub control

PNL a respins creșterea TVA, ținând inflația sub control

Partidul Național Liberal își ține în continuare promisiunea făcută românilor: fără creșteri de taxe și impozite în acest an. În urmă cu șase luni, PNL a introdus amendamentul bugetar care nu permite introducerea de noi taxe și impozite în 2024 și nici majorarea celor existente.

PNL a blocat astfel creșterea TVA, în ciuda celor care susțineau majorarea TVA de la 19% la 21% sau chiar mai mult.

Creșterea TVA ar însemna alimentarea inflației, deci creșterea tuturor prețurilor. Puterea de cumpărare a oamenilor ar fi avut de suferit. PNL n-a fost și nu este de acord cu așa ceva

, a declarat Nicolae Ciucă, președintele PNL. 

Un punct de vedere complementar este susținut și de candidatul liberal pentru Parlamentul European Daniel Buda, care este și vicepreședinte în Comisia pentru agricultură și dezvoltare rurală a PE. El susține că o creștere a TVA ar duce la creșterea prețurilor pentru produsele agricole, fapt care va afecta competitivitatea fermierilor români.

Liberalii au susținut și alte măsuri de dreapta. Prin efortul PNL s-a menținut cota unică, s-a menținut actualul nivel redus de impozitare pentru pensiile din pilonul II și s-a menținut plafonul de 500.000 de euro pentru un regim fiscal prietenos al microîntreprinderilor.

Scopul PNL este clar: creștere economică, nu creșterea prețurilor, nu creșteri de impozite și taxe.

(P) Publicitate electorală Partidul Național Liberal CMF: 41240003

Redacția
Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri internaționale. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă