37.1 C
București
sâmbătă, 20 iulie 2024
AcasăPoliticăMarcel Ciolacu: „Este exclus ca PSD să nu aibă candidat la funcţia...

Marcel Ciolacu: „Este exclus ca PSD să nu aibă candidat la funcţia de preşedinte”

Preşedintele Partidului Social Democrat, Marcel Ciolacu, spune că formațiunea sa va avea un candidat propriu în cursa pentru Cotroceni, toate detaliile urmând să fie făcute publice după runda de alegeri din 9 iunie.

„E normal să aştept votul românilor. Nu ştiu dacă a doua zi, dar în prima săptămână o să existe o decizie. (…) După ce vedem votul românilor o să vină şi decizia. Aveţi dreptate, este o perioadă scurtă de decizie, iar această decizie va veni. Trebuie o analiză foarte corectă în interiorul partidului. Eu nu trebuie să îmi influenţez colegii, dimpotrivă, eu trebuie să le dau colegilor mei întreaga informaţie, astfel încât să luăm decizia cea mai bună împreună, să găsim candidatul cel mai potrivit, dar, e corect să spun în seara aceasta, este exclus ca PSD să nu aibă candidat la funcţia de preşedinte. Se ştie lucrul acesta, nu ştiu de ce s-a creat, aşa, o anumită aparenţă. Este exclus. PSD este cel mai mare partid din România”, a precizat Marcel Ciolacu, într-o emisiune la Antena 3, întrebat dacă îşi va anunţa candidatura la prezidenţiale după alegerile din 9 iunie.

El a punctat că este nevoie de un alt tip de preşedinte al României. „Să nu mi-o ia nimeni în nume de rău, nu sunt mulţumit nici după mandatul domnului Băsescu, nici după mandatul domnului Iohannis. Eu îmi doresc de la preşedintele României mult mai mult, îmi doresc o normalitate. Eu îmi doresc un preşedinte care să înţeleagă prin ce trece România acum, să înţeleagă că sunt cei mai importanţi ani ai României într-un context complicat, un preşedinte care să stea umăr la umăr cu primul ministru al României, indiferent de ce culoare politică este”, a explicat Ciolacu.

Urmărește România Liberă pe XFacebook și Google News!

Redacția
Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri internaționale. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă