10.2 C
București
luni, 13 mai 2024
AcasăSpecialPreşedintele CJ Galaţi, cercetat pentru conflict de interese

Preşedintele CJ Galaţi, cercetat pentru conflict de interese

Preşedintele Consiliului Judeţului (CJ) Galaţi, Nicolae Bacalbaşa s-a ales cu o sesizare depusă pe numele său la Agenţia Naţională de Integritate (ANI), după ce ar fi intrat în conflict de interese prin faptul că şi-a pus semnătura pe documentul prin care a fost retras un raport de audit într-un caz în care era implicat.

Ieri, sesizarea a fost trasmisă la ANI, de preşedintele PDL Galaţi, Doru Resmeriţă, după ce un cotidian local a publicat un articol al cărui titlu era „Decizie controversată a şefului CJ Galaţi: Nicolae Bacalbaşa scutit de o imputaţie de 200.000 de euro”.

„Am citit un articol în legătură cu acel raport de audit care a constatat, în 2011, că în 2004, domnul Bacalbaşa, pe atunci directorul spitalului judeţean, a reziliat unilateral un contract, motiv pentru care firma căreia i s-a reziliat contractul a câştigat în instanţă şi i s-au plătit aproape 12 miliarde de lei vechi.

Ulterior, în anul 2011, a venit controlul Serviciului de Audit de la Consiliul Judeţului, care a constatat că acea sumă a fost plătită prin rezilierea unilaterală şi din vina directorului spitalului judeţean de atunci, actualmente preşedintele Consiliului Judeţean, Nicolae Bacalbaşa.

În consecinţă, pe baza acelui raport de audit, spitalul judeţean a acţionat în instanţă pentru recuperarea prejudiciului. După ce Bacalbaşa Nicolae a ajuns preşedintele Consiliului Judeţean, pe data de 5 octombrie 2012, a retras raportul de audit, ca să-l ajute în instanţă. Retractarea este semnată de preşedintele Consiliului Judeţean, Nicolae Bacalbaşa”, a declarat preşedintele PDL Galaţi.

Caz flagrant

Semnătura pe care Nicolae Bacalbaşa şi-a pus-o pe documentul nr. 4.800/05.10.2012, referitor la „retractare raport de audit nr. 8.528/07.11.2011”, constituie conflict de interese şi în consecinţă pe numele acestuia va fi depusă o sesizare la ANI: „În condiţiile Legii 161, care prevede incompatibilităţile şi conflictele de interese, conflictul de interese vizează cazul persoanei ce exercită o demnitate publică sau o funcţie publică şi are un interes personal, de natură patrimonială, care ar putea influenţa îndeplinirea cu obiectivitate a atribuţiunilor ce-i revin potrivit Constituţiei şi altor acte normative. Aşadar, este un caz clasic de conflict de interese prin care cineva, deţinând o demnitate publică, îşi creează un avantaj patrimonial prin semnarea acestui document, fapt prin care a intrat în conflict de interese”, a precizat preşedintele PDL Galaţi, Doru Resmeriţă.

Cele mai citite

Secta Nicușor Dan e bântuită de sindromul cartofului de pe canapea

Cel mai recent sondaj de opinie din București, realizat de Sociopol, arată o constantă a ultimelor cercetări sociale: Nicușor Dan se menține la cota...
Ultima oră
Pe aceeași temă