23.1 C
București
marți, 18 iunie 2024
AcasăSpecialReţeta zilei: Supă thailandeză de pui cu usturoi

Reţeta zilei: Supă thailandeză de pui cu usturoi

Usturoiul nu trebuie să lipsească din alimentaţie, pentru că este un adevărat medicament universal. România Liberă îţi propună o altă reţetă delicioasă, în care poţi folosi din belşug usturoi. Această supă thailandeză este de-a dreptul divină, dacă o parfumezi cu usturoi prăjit.

INGREDIENTE:

  • trei-patru căţei de usturoi curăţaţi întregi
  • patru litri de apă
  • un pui întreg tăiat bucăţi
  • tăiţei
  • o lingură de ulei
  • sare şi piper
  • sos de soia
  • o bucată de ghimbir
  • haşmă tăiată

MOD DE PREPARARE:

Căleşte uşor usturoiul şi ghimbirul în unt sau ulei până devine cafeniu deschis (ai grijă să nu se ardă). Adăugă apa şi puiul şi lasă la fiert aproximativ o oră şi jumătate.

Scoate puiul din zeamă, adăugă puţin sos de soia şi tăiţeii. Lasă la fiert cam 15 minute.

Între timp, taie puiul în fâşii şi pune-l la loc în oală. Potriveşte de sare şi piper, iar la servire presară pe fiecare porţie haşmă tăiată mărunt.

Poţi face aceeaşi reţetă cu creveţi sau crab în loc de pui.

Poftă bună!

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă