33.2 C
București
luni, 15 iulie 2024
AcasăInternaționalFostul președinte al Hondurasului, Hernandez, riscă o pedeapsă cu închisoarea lungă după...

Fostul președinte al Hondurasului, Hernandez, riscă o pedeapsă cu închisoarea lungă după condamnarea pentru trafic de droguri în SUA

Fostul președinte al Hondurasului, Juan Orlando Hernandez, va trebui să petreacă zeci de ani în închisoare. Un judecător american îl va condamna pentru infracțiuni legate de droguri și arme de foc, scrie Reuters.

Hernandez, în vârstă de 55 de ani, se confruntă cu o pedeapsă minimă obligatorie de 40 de ani de închisoare, după ce un juriu din Manhattan a constatat că a acceptat milioane de dolari sub formă de mită pentru a proteja transporturile de cocaină cu destinația SUA aparținând traficanților pe care a proclamat public că îi va combate.

Procurorii federali l-au îndemnat pe judecătorul districtual american Kevin Castel să-l condamne pe Hernandez la închisoare pe viață, pentru a trimite un mesaj altor traficanți și complicilor lor din guvern.

Fără politicieni corupți ca inculpatul, traficul internațional de droguri la scară largă, de tipul celui discutat în acest caz, și violența extremă legată de droguri care îl însoțește, sunt dificile, dacă nu imposibile,

au transmis procurorii.

Urmărește România Liberă pe XFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă