29.5 C
București
miercuri, 24 iulie 2024
AcasăInternaționalCriza din UcrainaRusia - Ucraina, ziua 854: Zelenski, inspecție în DonețK

Rusia – Ucraina, ziua 854: Zelenski, inspecție în DonețK

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a mers astăzi la Pokrovsk, oraş situat aproape de o zonă dificilă a frontului în regiunea estică Doneţk, pentru a se întâlni cu soldaţi, a-l prezenta pe noul comandant al forţelor comune şi a inspecta situaţia de securitate şi umanitară din zonă.

Am început această zi în regiunea Doneţk, cu soldaţii noştri, cu comandantul şef (al armatei, Olexandr) Sîrski şi cu noul comandant al forţelor comune, generalul (Andri) Gnatov.

Volodimir Zelenski

„Am avut o întâlnire în regiunea Doneţk cu privire la securitatea şi sprijinul pentru populaţie”, a scris Zelenski pe social media. Printre problemele discutate, a adăugat el, s-au aflat asigurarea cu apă şi servicii sociale, evacuarea şi repararea caselor avariate de atacurile sau ostilităţile ruseşti.

Preşedintele ucrainean a fost însoţit la Doneţk de comandantul şef al armatei, Oleksandr Sîrski, şi de noul comandant al forţelor comune, Andri Gnatov, numit luni în funcţie pentru a înlocui un general acuzat că a provocat numeroase victime ucrainene prin presupusa sa incompetenţă.

Zelenski l-a prezentat pe Gnatov „tuturor responsabililor de apărarea regiunii Doneţk” şi, împreună cu cei doi şefi militari care îl însoţeau, preşedintele a fost informat despre situaţia militară de pe teren, chiar pe poziţiile ucrainene.

Mă bucur că am văzut şi am mulţumit brigăzilor 110 şi 47. Preşedintele ucrainean a anunţat, de asemenea, că, la întoarcerea sa la Kiev, va cere unor oficiali guvernamentali să se deplaseze în oraşele din apropierea liniei frontului pentru a vedea situaţia la faţa locului.

Volodimir Zelenski

„Soluţiile nu se văd de la Kiev”, a declarat Zelenski, care a adăugat că este surprins de faptul că anumite figuri guvernamentale nu au vizitat aceste comunităţi „timp de o jumătate de an sau mai mult” şi a anunţat că va lua deciziile „adecvate” cu privire la aceşti responsabili.

Citește și:

Țara vecină anunță întreruperi de curent pe întreg teritoriul

Urmărește România Liberă pe  XFacebook și Google News!

Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mihail Mușoiu lucrează în presa centrală din anul 2008. Din anul 2018 lucrează la “România liberă”. A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București. Deține un master în Cercetare în Științele Comunicării. Este, de asemenea, profesor pentru învățământul primar și preșcolar.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă